Om Wimdu. Alt det er å vite om oss

Møt vårt team og se hva vi gjør

Aboutus polaroids
 • "Personer med ekstra rom… kan leie ut sine rom til turister og tjene en liten formue…"
  — The Telegraph, 28 Desember 2011
 • " Wimdu er ingen enkeltmannsoperasjon: I Juni fikk vi inn $90m fra kjerneinvestorer. "
  — The Economist, 6 August 2011
 • "Hotell alternativ… Berlin baserte Wimdu vil du holde øye med."
  — New York Post, 26 September 2011
Besøk vår presseside

Selskapet

Vi er Wimdu, et av verdens ledende nettsteder for privat utleie. Vi er lidenskapelig opptatt av reise, og jobber hver dag for å gjøre gode reiseopplevelser mer tilgjengelig for alle. Fra leiligheter i Barcelona og Paris til loft i New York og strandhus på Bali: Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land kan du være sikker på at Wimdu gir deg autentisk og rimelig overnatting.

Minnerike reiseopplevelser er uvurderlige. Dette er grunnen til at vi forbinder reisende og verter over hele verden. Uansett hvor turen går – med Wimdu er du garantert å skape langvarige minner. Vår virksomhet er basert på ideen om at det er små, lokale opplevelser som gjør ferien til noe spesielt. Våre leiligheter er det perfekte utgangspunktet for å få maksimalt ut av oppholdet, enten turen går til storbyer som Paris, Barcelona og Roma, eller mindre, roligere destinasjoner.

Med Wimdu er det også lett å leie ut egen bolig. Det koster ingenting å være vert, og er et enkelt alternativ for deg som vil tjene penger samtidig som du hjelper andre å oppdage verden.

Historien om Wimdu

Wimdu ble grunnlagt i mars 2011 av Arne Bleckwenn og Hinrich Dreiling, to gode venner som allerede hadde startet to firmaer sammen før de grunnla Wimdu. Etter å ha sett seg lei på dyre, anonyme hoteller, bestemte de seg for å starte Wimdu. Målsetningen var å kombinere teknologisk innovasjon med lidenskap for reise og sterkt fokus på brukernes individuelle behov. I juni 2011 hadde Wimdu allerede rukket å bli verdens andre største nettsted for privat utleie.

I 2012 satte utviklingen fart, og en utvidet stab ønsket det første av flere leverandørsamarbeid velkommen. Tendensen fortsatte i 2013, da Wimdu innledet sin første store kooperasjon. Årets høydepunkt var likevel lanseringen av den første TV-kampanjen i Tyskland.

Mot slutten av 2014 besluttet Bleckwenn og Dreiling å gå av som administrerende direktører og isteden bli en del av styret i Wimdu. Vervene ble frivillig overlatt til Arne Kahlke og Sören Kress i begynnelsen av 2015. I samme periode gjennomgikk Wimdu strukturelle forandringer. Vi fikk et nytt kontor i Berlin, og kundeservice ble flyttet til Lisboa. I tillegg utvidet vi vår markedsføring med en ny TV-reklame i Spania, Italia og Tyskland.

2016 brakte med seg ytterligere forandringer for selskapet. Mot slutten av året fusjonerte Wimdu med Novasol og Wyndham Vacation Rentals, verdens ledende tilbyder av feriehjem.

Hva bringer fremtiden? Vi har allerede tiltrukket 2,5 millioner besøkere som tilsammen har tilbrakt over 10 millioner netter med Wimdu. Og vi kommer ikke til å gi oss der. Vi tror på delingsøkonomiens potensiale, og at denne nye måten å reise på har kommet for å bli. Wimdu er i stadig vekst, og vil fortsette å øke antallet hus og leiligheter. I tillegg planlegger vi å ytterligere utvide utvalget av tjenester vi tilbyr. Målet er å gjøre autentiske kvalitetsreiser mer tilgjengelig for alle. Bli med oss på reisen!

Fakta

Etablert:
Mars 2011
Hovedkvarter:
Berlin, Tyskland
 • > 15 språk
 • > 150 land
 • > 150 ansatte
 • > 350.000 eiendommer
 • > 2,5 millioner registrerte brukere
 • Vitals Financing

Uttalelser

Wimdu kobler sammen verter og gjester fra hele verden

Avatar 1
Ahman

Jason & Sarah var et flott par, og det var hyggelig å møte de. Vi tilbrakte mange timer med prating noe som var både enkelt og lett. De er veldig omgjengelige , ryddige og respektfulle. Alt du ber om i en gjest. Jeg ønsker de hjertelig velkomne tilbake når som helst! Håper dere har det bra! A & B

Avatar 2
Jason & Sarah

Vi er på vår andre bryllupsreise rundt og opplever Europa. Vi benytter oss av Wimdu for å finne overnatting da vi ønsker en lokal og personlig opplevelse, hvor vi kan møte andre mennesker. Vi har bare positive ting å si. Ahman og Bruce var vennlige og gjestmilde. De har et vakkert hjem (…) Vi angrer kun på at vi bare var der i tre dager!

Avatar 3
Anna

Når du åpner døren til ditt hjem for Nicole og Anne føles det som om du ønsker gamle venner velkommen. Vi hadde det så hyggelig sammen med de. Nicole og Anne er veldig vennlige og med høy entusiasme. Vi anbefaler de varmt til andre verter. Vi ønsker både mor og datter alt godt i livet. Takk for at dere valgte oss og dere er hjertelig velkomne tilbake når som helst. Med vennlig hilsen Anna og Jordy, Barcelona :)

Avatar 4
Nicole

Begge vår verter fikk oss til å føle oss velkommen. Sammen med min datter i en fremmed by var det fantastisk å ha huset til Anna og Jordy som vår «hjemme base» -. Det er lett å nå ethvert sted i Barcelona via t-bane eller til fots, at det er så nært Park Guell gjør det ekstra spesielt. (…) Men, vår opphold utmerket seg særlig på grunn av omsorgen som Anna og Jordy viser for sine gjester. Besøk de! Nicole