Overnatting i Athen

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Athen

Ferieleiligheter og Feriehus i Athen

Skal du på ferie til Aten kan Wimdu tilby en rekke flotte alternativer til dyre, upersonlige hoteller. Hvorfor bo på hotell når du kan kombinere ditt greske eventyr med et opphold i en vakker leilighet eller villa. Typisk greske apartments er romslige og hjemmekoselige. Som oftest er veggene hvitmalte og interiøret sparsomt men smakfullt. Våre Atenske Verter deler vår lidenskap for reise og nye kulturer, de tipser deg gjerne om sine favorittsteder og hvor du finner frem i den hektiske greske hovedstaden. Vi tilbyr en rekke overnattingsmuligheter og du er kun noen få klikk unna å bo i det trendy Plaka kartalet, eller kanskje Gilfada distriktet ved sjøen.

Viste du at…

Aten er en av verdens eldste byer og har røtter tilbake til år 3000 før felles tidsregning.Det er ikke unormalt for Atenere å spise middag ved midnatt.40% av Hellas sin befolkning, 3.6 millioner, bor i Athen.

Europas vugge

Hva er det første du tenker når du tenker Aten? Demokratiets fødested? Rettergangen mot Sokrates? Eller, sol, sjø og souvlaki? Aten er en sprudlende hovedstad med et vidt spekter v ting å se og gjøre. Athenerne er stolte av byen sin og dens delvis kaotiske natur, samtidig har de også perfeksjonert den tilbakelente middelhavsstilen. De er stolte av sin matlagingskultur, sine sammenknyttede familier og sine tradisjoner. Athen er full av historie og i de senere år har byen brukt store ressurser på å utvikle sine turistattraksjoner. Bysentrum har så mye å by på at det er verdt å sette til side et par dager til å ta det hele innover deg. Ikke bare på grunn av utvalget, men også fordi varmen kan til enkelte tider være lammende.

Tips for å utforske Athen

Som sagt har Athen mye å vise frem, og vi anbefaler at du inkluderer de kjente turistmålene som Panteonet og Akropolis Museet . Du kan kjøpe en turistbillett som gir deg adgang til en stor andel av de kjente attraksjonene og er verdt investeringen. Idet du legger ut på din egen Odysse anbefaler vi en fottur opp Lykabettos Høyden , fra hvor du vil få en fantastisk utsikt over byen, Panteonet og havnen. Høyden er lett å få øye på, og en rekke stier tar deg fra gateplan og opp den steinete åsen. Vær sikker på at du har smurt deg inn med solkrem før du legger ut på tur da det bare landskapet gjør deg veldig utsatt for solens varme stråler. Nær denne høyden finnes også Benaki Museet som presenterer den kulturelle og historiske utviklingen til Hellas.

Gresk mat

Under ferien bør du forsøke å smake på så mye gresk mat som mulig. Være det seg gatemat eller delikate restaurantretter. Gresk mat er av særdeles høy kvalitet og inneholder mye frisk smak. Til frokost kan vi anbefale Loukoumades, store sukkerfylte smultringer som segles på gaten og nytes sammen emd en kopp kaffe. Til lunsj er det essensielt å smake på de allestedsnærværende Gyros. Dette er den greske ekvivalenten til fastfood og består av kebabkjøtt av gris servert i pitabrød med salat, tzatziki og noen chips.

Transport i Athen

Athen Lufthavn liger 40 minutter unna bysentrum og betjenes hele døgnet av banen X93. I selve sentrum er det en rekke transportmuligheter og et godt utbygd bussnettverk. T-banen er ren, pålitelig og knytter sammen alle de store turistattraksjonene. Athen sentrum er noenlund kompakt og vi anbefaler en spasertur på måfå og se hva du kan oppdage. Havnen Prias er kun 30 minutter unna med t-banen, og herifra kan du lett komme deg på en utflukt til nære (eller fjerne) greske øyer.

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Over 10 millioner overnattinger booket

  Vi er Europas største byleilighetsportal.

 • Wimdus trippelsjekk

  Vår 3-delte kvalitetskontroll inkluderer besøk av eiendommerne.

 • Trustpilot

  Vår Trustpilot poengsum er
  Flott (8.9/10)

... og vi elsker våre leiligheter