Overnatting i Bergen

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Bergen

Ferieleiligheter og Apartments i Bergen

Bergen ligger på Bergenshalvøya i Midthordland, og er den nest største og kanskje vakreste by. Med rundt 2250 mm regn per år, er det også en av Europas rainiest byer. Blant de syv høyder, og som mange fjorder, med hundrevis av tømmerhus, brostensgatene og et levende kulturliv tiltrekker Bergen nå turister fra alle verdenshjørner. Byen er en viktig havneby og med sin egen fiskeflåte og oljeindustrien. På havnen finner du distriktet Bryggen som har massevis av koselige tømmerhytter som fungerer som fine restauranter og kafeer. Bergen har flere World Heritage av UNESCO -listen, og det er attraksjoner som den spektakulære taubanen Fløibanan med utrolig utsikt, Edvard Grieg Museum og den berømte stavkirken i Fantoft. Med den vakre havnen foret med fargerike hus, den utrolige omgivelser med snødekte fjelltopper og silhuetter fra fjordene. Det har over 900 år gamle byen er en hansabyen med en sterk kulturliv, universitet og en unik sjarm. Det avholdes årlig Norge største kulturfestival Festspillene i Bergen som tiltrekker seg mange tursiter nyter denne fantastiske byen.Det er en rekke hoteller og hosteller i Bergen, men dersom du ønsker å bo billigere og mer personlig kan du finne en ferieleilighet eller gjestehus via Wimdu. Da får du se byen fra perspektivet til innbyggerne og kommer nærmere på den autentiske opplevelsen. Vi har alt fra luksuriøse feriehus og leiligheter, til de velutstyrte sommerhuse og billige hytter. Uansett hvilken type du er ute etter, vil du sikkert finne det her! Din Wimdu teamet ønsker deg en behagelig reise til Bergen!

Historie

Legenden sier at fjellet har blitt stiftet under Olav Kyrres regjeringstid på 1000-tallet, noe som gjør den til en av de eldste byen formasjoner. På 1300-tallet begynte Hansan dominere allerede kommersielt sted, og gjort Bryggen til en av sine viktigste havner utenlands. På 1400-tallet, var 70 prosent av befolkningen tapt i svartedauden, men på 1600-tallet, var Bergen igjen en av de viktigste sjöstäderna i Skandinavia. På 1800-tallet hadde byen en ledende posisjon i det norske shipping og under industrialiseringen ble bygget i de mekaniske verksteder og tekstilindustrien. Universitetet ble grunnlagt i 1948, og konsertsalen Grieghallen tretti år senere.

Se og gjøre

Når du besøker byen bør definitivt finne det svært behagelig Bryggen, som er den eldste bydelen av restene og trehus fra Hansatiden. Full kvartetet seg selv er en UNESCO World Heritage Site! Du kan få et glimt inn i en Hansa Workers levekår Hanseatiske Museum, Shøtstuene på Øvre gate 10, er det en rekonstruksjon av lokalene hvor hanseatene som brukes til å møtes og drikke øl. En annen attraksjon er Troldhaugen, Edvard Grieg og hans kone Nina Hagerups sommerresidens fram til komponisten døde i 1907. Bygd i 1885 på Nordåsvatnets kysten er nå brukt som en utstillingshall og konsertsaler.

For 70 kroner, får du en fin tur med Fløibanen opp til 320 meter over havet, der utsikten over fjellene er fantastisk. Herfra er det flere turstier. Lyst til å komme høyere opp, er det taubanen opp til Ulriken aktuelt, 643 meter over havet. Også her kan du vandre til de forskjellige hyttene, men i ekte fjellterreng. Opp her, inkludert en restaurant med spektakulær utsikt samt aktiviteter som pil og mål for barn. Når du er her, bør du vanligvis ikke glipp av fjordene. Lei en bil og kjøre på din egen fortid Voss, og følg RV 13 opp til høyfjellet - dette er vakkert alvor! Deretter går ned igjen mot Vikøyri, med svimlende utsikt over Sognefjorden - Norge lengste og dypeste fjord. Herfra kan du ta båtturer og virkelig får oppleve Norge fabelaktig side.

Komme seg rundt

Fra Stockholm kan du gå med SAS eller norsk med direktefly. Man kan også ta fly fra Gøteborg til København med stoppested. Det er også muligheter til å ta buss og tog til Oslo, og deretter bytte til taubanen for å komme til fjells. Hvis du ønsker å ta buss fra Oslo er Lavprisekspressen det billigste alternativet. Når du er i byen, vil du legge merke til at det er ikke spesielt vanskelig å komme seg rundt. Enkleste og mest vennlige får du rundt til fots, som de fleste severdigheter ligger innen kort avstand fra hverandre. Det er også busser i byen, og koster 20Nkr å ri i de ulike distriktene. Buss 100 er gratis og går mellom bussterminalen og Bryggen. Man kan også leie en sykkel som er fint her, samt leie en bil hvis du ønsker å gå utenfor byen for dagsturer.

Overnatting i Bergen

I Bergen er det et vell av overnatting, men hvis du ikke ønsker å leve blant en haug med turister kan velge å bo i en autentisk hjem. Med Wimdu, kan du enten velge å bo hos en vert som kan fungere som privat guide under turen, eller bestille overnattingssteder som er privat, bare for deg! Ellers vil verten vise deg de aller beste attraksjonene byen har å tilby, og restauranter som kan lage mat på lokale spesialiteter i akkurat den rette måten. Du kan velge å bo i en ferieleilighet, men enda enklere rom og hytter for de som reiser på budsjett. Wimdu ønsker deg en fantastisk tur til Bergen!

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Over 10 millioner overnattinger booket

  Vi er Europas største byleilighetsportal.

 • Wimdus trippelsjekk

  Vår 3-delte kvalitetskontroll inkluderer besøk av eiendommerne.

 • Trustpilot

  Vår Trustpilot poengsum er
  Flott (8.9/10)

... og vi elsker våre leiligheter