Overnatting i Bologna

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Bologna

Ferieleiligheter og Apartments i Bologna

Bologna er en vidunderlig gammel by med mye å tilby innen kultur, kunst og historie. For ikke å glemme maten. Byen har mange kallenavn: ”Bologna la rossa”(den røde) som referer til både de røde takene og dens historie som en kommunistisk bastion, “Bologna la grassa”(den fete), referer til den kulinariske tradisjon, og ”Bologna la dotta”(den lærde) referer til byens akademiske tradisjon. 38 kilometer med søyleganger, spirer, og porter sprer seg utover et fascinerende by-landskap som til og med imponerte Dante Alighieri, som nevnte de to tårnene i Bologna i sin bok Inferno. Det er en rekke hoteller og hosteller i Bologna, men den mest autentiske opplevelsen av denne fantastiske byen får du gjennom å leie en privat leilighet. Gjennom Wimdu sin plattform finner du en rekke overnattingstilbud i Bologna som lar deg bo både billig og rimelig. Perfekte for et besøk til vakre Bologna slik at du virkelig kan ta byen innover deg.

Artige Fakta

Universitetet i Bologna ble grunnlagt i 1088 og er det eldste universitetet i verden.Det er rundt 38 kilometer med søyleganger i byens historiske sentrum!Tårnene i Bologna er kjente landemerker og ble bygget i det herrens år 180.

Ting å gjøre i Bologna

Så, hva er det å gjøre i Bologna? En førstebesøkende burde definintivt begynne med de To Tårnene siden de symboliserer byen. De ligger i krysset mellom gatene som leder til de gamle portene og den gamle sirkulære muren og de lener seg begge aldri så lite mot siden. Den høyeste av de går under navnet Asinelli og den litt mindre blir kalt Garisenda. Navnene kommer fra familiene som bygget de i det 12århundre. En annen ting det er verdt å få med seg er Basilica di San Petronio hovedkirken i Bologogna. Den befinner seg ved Piazza Maggiore og er den femte største kirken i verden! Men det er ikke den eneste basilica i Bologna. Her har du også Santo Stefano Basilica som er et kompleks byggverk ved torget som bærer samme navn. Kjent på lokalmunne som ‘Sette Chiese’ (Syv Kirker) og ifølge legenden ble den bygget av byens biskop i det 5-århundre. En av kirkene i komplekset har den eldste julekrybben i verden! Bologna er fremdeles levende med kultur og det er en rekke attraksjoner som burde være på de flestes reiseplan. Cineteca Di Bologna er et viktig filmarkiv som konserverer og restaurer filmer på et høyt internasjonalt anerkjent nivå. Arkivet har også en kino med et travelt program av nye filmer, gamle klassikere og live musikk. Hver sommer i Juni og Juli organiseres en sommerfestival som viser restaurerte klassikere på hovedtorget. Bologna Museum av Moderne Kunst er designet for å huse moderne og eksperimentelle kunstverk, og inkluderer verk fra kunstere som Guttuso, Abramovic og Cattelan. Her er det flott å tilbringe en time eller to. Her inne finner du også et bibliotek, en bokhandel og en restaurant.Museo Per La Memoria Di Ustica er en annen av Bologna’s fine museum. Det åpnet i 2007 og er et minnesmerke over Ustica massakren, hvor et Italiensk passasjerfly ble skutt ned av en missil på veg til Bologna til Palermo. Museet har deler av vraket på utstilling og en installasjon av lys og speil som minner de 81 som døde i krasjet.

Mat og Drikke i Bologna

Om natten blir Bologna levende. Viva del Pratello er den mest populære gaten for kveld og natt drinker for både lokale og turister, berømt for sitt intense natteliv. Gaten har en rekke parer, restauranter og pubber. Her finner du alt fra trendy nattklubber til små koselige barer. Ta en spasertur ned gaten og finn et sted som tiltaler deg. Det er mer natteliv og festatmosfære å finne ved Piazza SAn Francesco som også er omringet av barer. Dette er hvor studentene flokker til for å nyte en drink og slappe av. Link går for å være Bolognas beste nattklubb og spesialiserer seg på techno musikk. La Scuderia er populært med turister (en bar/restaurant i Piazza Verdi) i sentrum av universitetsnabolage hvor mange går for en drink før eller etter middag. Musikken går ofte i blues, rock og jazz. Wimdu anbefaler også at du besøker Drogheria Della Rosa - som ligger i en elegant del av sentrum. Restauranten ligger i et tidligere apotek (’Drogheria’ på Italiensk) og beholdt skiltet, vinduet og tremøblementet til apoteket. De serverer deilige Bologna spesialteter og vinene deres er elsket av mange celebre gjester som Arnold Schwarzenegger og Franci Ford Coppol!

Komme seg rundt i Bologna

Bologna Guglielmo Marconi Lufthavn er hovedflyplassen som betjener Bologn. Den ligger 6 kliometer utenfor byen og den beste måten å komme seg til og fra på er med Airbus. Reisen tar litt under 20 minutter. Å komme seg rundtomkring i Bologna er enkelt og de fleste steder som er av interese til besøkende er innen gangdistanse av hverandre. Den lokale bussnettverket fungerer bra dersom du ikke ønsker å gå. Vi anbefaler at du kjøper Bologna Welcome Card som for 20 euro gir deg 2 dager med gratis museums inngang og transport samt en gratis 2 timers guidet tur rundt Bologna og reduserte priser ved restauranter og butikker.

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Over 10 millioner overnattinger booket

  Vi er Europas største byleilighetsportal.

 • Wimdus trippelsjekk

  Vår 3-delte kvalitetskontroll inkluderer besøk av eiendommerne.

 • Trustpilot

  Vår Trustpilot poengsum er
  Flott (8.9/10)

... og vi elsker våre leiligheter