Overnatting i Cardiff

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Cardiff

Ferieleiligheter og Apartments i Cardiff

Det er mange ting å ta seg til i Wales hovedstad Cardiff, og til reisen har du en rekke overnattingsmuligheter. Byen har et mangfold av hoteller og herberger å tilby reisende. Cardiff Bay området er et særlig vakkert sted hvor du kan våkne opp til en skjønn utsikt over havneindustrien. Dersom du ønsker noe annet en den vanlige hotellopplevelsen kan du forsøke en ferieleilighet eller apartment. På denne måten får du oppleve Cardiff fra perspektivet til innbyggerne. Samtidig får du møte personer som kan gi deg nyttig informasjon steder det er verdt å utforske. Bedre enn et hotell? Vi mener det!

… viste du at

Verdens eldste platebutikk er i Cardiff; Spillers Records åpnet i 1894.Cardiff er en av de flateste byene i Storbritannia og har flere soltimer en Milan!Berømte Cardiffere inkluderer Charlotte Church, Roald Dahl og Shakin’ Stevens.

Historien til Cardiff

Wales sin hovedstad er kanskje relativt liten sammenlignet med andre hovedsteder, men har i tillegg en sterk kulturell scene, høy kulinarisk standard og en rekke spennende attraksjoner. I mange år har Cardiff vært sentrum for sport og denne profilen har vokst etter åpningen av Millenium Stadion i 1999. Cardiff Castle har vært byens hjerte siden 1081, og byen ble i middelalderen en viktig havn. Det var dog ikke før det nittende århundre takket være John Crichton-Stuart, at byen vokste til noen særlig størrelse. Crichton-Stuart, kjent som ‘skaperen av den moderne Cardiff’, gjorde det til sitt livs arbeide å bygge opp havnen samt etablere transport nettverk som sikret Cardiff plassen som hoved eksportør av kull. Cardiff fikk bystatus i 1905 og ble Wales sin hovedstad i 1955. Cardiff har overlevd intakt etter kullindustriens tilbakefall og har transformert seg i takt med den skiftende tidsånden.

Ting å gjøre i Cardiff

Det er en rekke attraksjoner i Cardiff som det er verdt å undersøke. Milleniums Senteret, Det Nasjonale Kunst galleri og Museum, og Cardiff Castle., men det er en rakke andre mindre kjente severdigheter som venter den eventyrlystne turist. Pumper det saltvann i årene dine kan vi anbefale et besøk til Lightship 2000, et restaurert Lysskip som er ankret ved havnen. På innsiden finner du blant annet en cafe og et kapell, og utsikten fra lystårnet utover havnen er fantastisk. Waffle Café serverer nydelige vafler og viser frem memorabilia fra det legendariske lokale bandet Datblygu. Den intime klubben Clwb Lfor Bach er i sentrum av musikkscenen og huser jevnlig både lokale og internasjonale artister. De strever etter å støtte opp under Walisisk musikk og må sies å være delvis skyldige i suksessen til band som Racehorses og Future of the Left. Llandaff Katedral, som er like utenfor byen ved elven Taff, er definitivt verdt et besøk. Her finner du utmerket arkitektur og mengder av lokalhistorie. Denne katedralen er virkelig en av Cardiff sine skjulte perler.Walisisk mat og drikkeI de siste årene har tradisjonell Walisisk mat fått gjennomslag internasjonalt, og mange smakfulle retter har blitt eksportert til matglade over hele verden. Walisisk mat involverer ofte sau og purre, vitnesbyrd om Wales sin historie som landbrukssamfunn. Sjømat er også godt representert på den Walisiske menyen takket være landets langstrakte kystlinje. Øl er nasjonaldrikken, og populariteten til Walisisk øl er stigende både i England o Irland. Det finnes mange små uavhengige bryggerier som lager utmerkede produkter, og mange av disse finner veien til Cardiffs barer. I tillegg brukes øl ofte i gryter, eller hva med ølmarinert calamari?

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Over 10 millioner overnattinger booket

  Vi er Europas største byleilighetsportal.

 • Wimdus trippelsjekk

  Vår 3-delte kvalitetskontroll inkluderer besøk av eiendommerne.

 • Trustpilot

  Vår Trustpilot poengsum er
  Flott (8.9/10)

... og vi elsker våre leiligheter