Overnatting i Dubrovnik

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Dubrovnik

Ferieleiligheter og Apartments i Dubrovnik

Dubrovnik er en by som ligger på Adriaterhavskysten lengst sør i Kroatia. Byen har vært et kulturelt sentrum i Europa i over 1000 år. I middelalderen var Dubrovnik den eneste andre bystaten til rival Venezia når det gjelde handel i regionen. På grunn av sin rikdom ble det et viktig senter for utvikling av språk og litteratur, og mange diktere, malere, matematikere og andre forskere bodde i byen. I disse dager er Dubrovnik, som også er kjent som "Adriaterhavets perle", Kroatias viktigste turistmål og fortryller besøkende med sin vakre arkitektur, sine spektakulære fontener, kirker og klostre.

center>Det er ingen mangel på overnatting i Dubrovnik, med hoteller i toppklasse på tilbudet samt koselige Bed and Breakfasts, samt et vell av selvbetjente alternativer å velge mellom også. Wimdu har noen gode utleie på tilbud i denne fantastiske byen, alt fra elegante leiligheter til luksuriøse villaer med havutsikt. Få en ekte innblikk i livet til en lokal og kanskje til og med samle noen tips om hvor du skal få den beste mat eller drikke i byen. Uansett om du drar på storbyferie eller solferie med hele familien eller bare kjæresten din, er vi helt sikre på at du vil finne akkurat det passende for deg!

Morsomme fakta

 • "De som søker etter paradis på jorden skal komme og se Dubrovnik" ... ord av den irske forfatteren George Bernard Shaw under sitt besøk i Dubrovnik.
 • Byen ble opprinnelig grunnlagt av romerske flyktninger fra det katastrofale jordskjelvet som rammet den nærliggende byen Epidaurus i det 7. århundre e.Kr.
 • Kong Richard I (Løvehjerte) tok tilflukt i Dubrovnik da han havarerte på hjemkomsten fra det tredje korstoget i 1192.
 • Den daværende uavhengige staten Dubrovnik var den første nasjonen til å anerkjenne USA som nasjon når sistnevnte erklærte sin uavhengighet fra Storbritannia.
 • I 1808 mistet Dubrovnik sin frihet for første gang i hele sin historie til Napoleon Bonaparte.

Ting å se og gjøre i Dubrovnik

Dubrovnik er ikke bare velsignet med en overveldende mengde kirker, museer og historiske bygninger, men har også noen spektakulære strender som ligger svært nær den gamle bydelen.Nedenfor er noen forslag til hva du skal gjøre i løpet av din tid i denne gamle byen:

 1. Ta en ferge fra Gamlebyen til øya Lokrum og unngå de overfylte strendene i sentrum.Det finnes en rekke steder å svømme på som har leidere som går ned i havet, ellers kan du finne et sted på fjellet der du kan sole deg og slappe av.
 2. Hvis du er en kunstelskere, så vil du sikkert ønske å sjekke ut Vlaho Bukovac, en av Kroatias mest kjente moderne malere. Verker av ham er utstilt i Bukovac Hus (Kuća bukovac). En annen del av huset er dedikert til verk av unge kunstnere fra Kroatia.
 3. Gjør en tur til de gamle bymurene, og få noen fantastiske utsikt over området og et alternativt perspektiv på severdighetene. Det tar ca 1,5 timer å spasere rundt hele området av veggene rundt gamlebyen. Den beste tiden for denne turen er tidlig på morgenen eller sent på ettermiddagen for å unngå varmen.
 4. For en mer enestående utsikt, besøk Fort Lovrijenac, som stiger ut av en fjellknaus med utsikt over gamlebyen. Hvis du besøker både bymurene og fortet på samme dag, får du en rabatt på prisen!
 5. Placa Stradun, (gamlebyen) er hovedgaten i byen Dubrovnik, og er stedet hvor den gamle byen kommer til liv. Her kan du utforske de flotte restaurantene, kafeene og butikkene. Spaser langs Stradun og se hvor innbyggerne i Dubrovnik lever.
 6. War Photo Limited er en utstilling med fotografier fra krig og konflikt. Utstillingene endres i løpet av sesongen og her kan du se fantastiske bilder av verdenskjente fotojournalister.
 7. Synagogen og jødiske museet finnes i en opprinnelig sefardisk synagoge og er den nest eldste synagogen fortsatt i bruk i Europa i dag. Museet inneholder verdifulle menorahs og Torah-ruller, sammen med informasjon om historien til det jødiske samfunnet i Dubrovnik.
 8. Dubrovnik er et utmerket utgangspunkt for å utforske sørlige Adriaterhavet kysten som Elaphite øyene, Korcula, Pelješac og Mljet. Det er mange charterbyråer hvor du kan leie en seile- eller motorbåt. Flertallet av dem opererer fra ACI marinaen som er basert i Komolac.

Komme til og rundt Dubrovnik

Dubrovnik flyplass ligger 20 km unna byen i sør. Du kan ta bussen som drives av Croatia Airlines (35kn) til bussterminalen Kantafig som ligger 2,5 km fra gamlebyen. Alternativt kan en taxi få deg til sentrum og vil koste deg 320kn. Innenfor den gamle delen av byen er det svært enkelt å komme seg rundt til fots. Hvis boligen er utenfor gamlebyen, så bare hoppe på en av de mange bussene som går i den retningen. Du kan kjøpe billetter enten i en kiosk for 12kn, eller på bussen selv for 15kn. Disse er gyldig for en time. Hvis du ønsker å dra lenger unna er å leie en bil, spesielt i lavsesong, et godt alternativ. Forhandle prisene ned ved å kontakte selskapet på forhånd, heller enn å bestille over internett.

Den vakre kroatiske byen Dubrovnik er en virkelig mangfoldig feriedestinasjon. Her kan du nyte kultur, sol og bad. Vi er sikre på at du kommer å elske det! Flott reise til Dubrovnik ønsker deg hele Wimdus team!

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

... og vi elsker våre leiligheter