Overnatting i Edinburgh

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Edinburgh

Ferieleiligheter og Feriehus i Edinburgh

Velkommen til Edinburgh, hovedstaden i Skottland og en av Storbritannias kulturelle høyseter. Stadig flere planlegger en opplevelsesferie til den vakre kystbyen, og order du overnattingen med Wimdu sparer du penger uten å ofre komfort. Vi kan blant annet by på vakre ferieleiligheter ved havet, eller hva med en trendy apartment i New Town? Bor du lokalt vil du raskt forstå hvorfor innbyggerne er så stolte av byen, og din Wimdu Vert vil nesten garantert kunne gi de insider tips om hvor du finner de ofte glemte severdighetene. Med en leilighet fra Wimdu bor du som de lokale, og du får se Edinburgh fra innsiden.

Viste du at

Det er i Edinburgh verdens største nyttårsfeiring går av stabelen med en gigantisk gatefest.Innbyggertallet i Edinburgh fordobles til én million hvert år under kunstfestivalen i august.Mange kreative sjeler har hentet inspirasjon fra Edinburgh gjennom tidene. Blant annet J.K Rowling, og Mark E Smith.

Opplevelser i Edinburgh

Med over en million besøkende hver år er Edinburgh en av Storbritannias nest største turistdestinasjon. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor, for Edinburgh har alt; en rik historie, flere internasjonalt anerkjente festivaler, vakre gater og urbane landskaper. Byen unnslapp mange av effektene av industrialiseringen som foregikk i det 19 og 20 århundre. Således har Edinburgh beholdt mye av sin gamle skjønnet og er oppført på listen over verdensarvsteder. Siden byen ligger på syv høyder, liker mange av innbyggerne å sammenligne byen med Roma. Ikke en dårlig sammenligning da Edinburgh har en rik, dramatisk historie og mange av de mest kjente landemerkene ligger på ås toppene. For at du skal få det meste ut av oppholdet ønsker vi å gi deg noen gode tips om hva det er å ta seg til her, samt noen morsomme fakta om byen.

Mange spennende aktiviteter

Hva er det å se i Edinburgh? Mange vet at den spektakulære Edinburgh Military Tattoo avholdes her hvert år, og de fleste har nok en aning om hvilke skatter som befinner seg i The Scottish National Gallery. Byen belønner ogå fotturister, og intet besøk er komplett uten en spasertur omkring Old Town, denne delen av Edinburgh er hva som har forblitt etter middelalderen. Det originale gateplanet er bevart og du vil også finne en rekke bygg reformasjonstiden.Hovedgaten i byen bærer det kjære navnet Royal Mile, og her finner du blant annet den skotske parlamentsbygningen, universitetet og St. Giles Cathedral. Men hva medet som ligger under overflaten? Har du foreksempel hørt om The National Monument of Scotland, også kjent som det skotske panteon. En halvferdig replika av panteonet i Aten som befinner seg på Calton høyden, nær sentrum. Dette er et ambisiøst prosjekt, som til tross for at det er uferdig, utgjør et imponerende skue.

Festivalbyen Edinburgh

Den imponerende listen over festivaler som avholdes i Edinburgh må også nevnes. Fra internasjonale filmfestivaler til stand-up har har Edinburgh en festivalbegivenhet som burde falle i smak for de fleste. Den største av disse, og som trekker en halv-million besøkende hvert år er kunstfestivalen. Denne er delt inn i tre deler og består av Edinburgh International Festival, Edinburgh Festival Fringe, og Edinburgh International Book Festival. “Fringe” festivalen er spesielt verdt å få med seg. I 2012 ble det avholdt over 2,695 forestillinger ved 279 arenaer. Denne delen av festivalen er kjent for å være stedet hvor du kan få med deg det aller siste innen teater og stand-up. Dette er en fri festival, noe som betyr at alle typer forstillinger er tillat. Noe som igjen fører til at en rekke eksperimentelle uttrykk her kommer til syne. En by vandring under en festivalnatt kan være både opplysende, skremmende og spennende. Men aldri kjedelig!

Inngangsdøren til Skottland

Legger du reisen innom noen av de omliggende severdighetene får du også med deg noe av hva Skottland ellers har å by på. Det pittoreske St.Andrews er kun en liten distanse unna, og ferden vil ta deg forbi de ærbødige og vakre Lomond Høydene. Glasgow ligger vest for Edinburgh er en vennlig by med en veletablert musikkscene og et heftig natteliv. Til vest ligger Herbiaden øygruppen, og her finner du noen av Storbritannias vakreste og best bevarte naturlandskaper. Skottene er kjent for sin gjestmildhet og våre Wimdu verter vil ta deg mot med åpne armer idet du ankommer din ferieleilighet eller apartment.

Reisen til og fra Edinburgh

Edinburgh Airport er Skottlands travleste lufthavn og befinner seg 20 kilometer utenfor byen. Edinburgh betjenes også av tog fra alle deler av Storbritannia, så du kan enkelt ta deg frem. I selve byen benytter de fleste seg av det godt betjente bussnettverket, og siden Edinburgh er bygget på syv høyder er det grunn til å være takknemlig for dette. Loitahn bussene er effektive og lette å benyttet seg av. Men dersom du har muligheten og ikke redd for å ta deg opp noen høyder, burde du bruke apostlenes hester. Byen er ikke så stor, og du vil finne skjulte skatter overalt. Så ta fatt på din storbyferie til Edinburgh med en leilighet i Old Town eller en ferieleilighet med havet. Travel like a local!

Klar til å bestille?

VÅRE LEILIGHETER HAR EN GJENNOMSNITTLIG RATING PÅ 9/10! SE HVA GJESTENE VÅRE SIER:

leif
leif
8 Veldig bra
august 2017
Lovely Townhouse with Garden in Old Town

koselig leilighet med fin beliggenhet i gamlebyen. rent og fint. Trivelig vertskap. litt mye støy fra gatenpå grunn av kjøring over brostein. Ellers helt topp

Wivi
Wivi
10 Utmerket
juli 2013
B&B Boutique "Twin" in Townhouse

Veldig fornøyd med oppholdet:-) Trivelig vertskap, hjemmekoselig, rent og velduftende, deilig frokost, enkelt å nå ved offentlig kommunikasjon. Kan virkelig anbefales!!:-)

Ulf thorstein
Ulf thorstein
10 Utmerket
august 2012
Gorgeous Room in Light Airy House

Fabelaktig gjestfrihet, rent, ryddig og stille og rolig. En flott vert og en fortryllende koselig familie. Toppscore I look forward to come back :-)

angelika
angelika
10 Utmerket
august 2012

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Over 10 millioner overnattinger booket

  Vi er Europas største byleilighetsportal.

 • Wimdus trippelsjekk

  Vår 3-delte kvalitetskontroll inkluderer besøk av eiendommerne.

 • Trustpilot

  Vår Trustpilot poengsum er
  Flott (8.9/10)

... og vi elsker våre leiligheter