Overnatting i Hellas

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Hellas

Feriehus og Leiligheter i Karpenisi

Hellas er kanskje Europas vakreste og mest spennende feriemål. Det er et land av kontraster - golde landskapet møter nydelig kystlinje og støvete byliv møter rolig øy livsstiler. Det er et land gjennomsyret av gammel historie med mange historiske steder som fremdeles står. Mat og kultur har en tydelig gresk holdning - ingen tull med en litt teatralsk kant til den. Det er mye mer til Hellas enn Athen og i denne guiden vil vi gå gjennom de andre høydepunktene i denne fantastiske middelhavsnasjon!

Overnatting i Hellas

Over hele Hellas er det mange hoteller og herberger for turister. Turisme er selve livsnerven i dette landet og hoteller har en tendens til å være rene og godt vedlikeholdte. Opphold i Hellas kan være en unik opplevelse men en del av denne opplevelsen er tapt i hoteller. Hvorfor ikke bo i en typisk gresk villa eller leilighet og oppleve hvordan det er å leve som en gresk og våkne opp i ditt eget greske hjem! Wimdu har villaer, leiligheter og innkvartering i Hellas - finn den ideelle ferieboligen for deg i dag!

Morsomme fakta

 • Hellas mottar 16,5 millioner turister hvert år - det er mer enn landets befolkning!
 • Gresk er et av de eldste språkene i Europa - det er blitt snakket i nesten 3000 år!
 • 40% av Hellas befolkning bor i Athen.
 • Nesten 80% av Hellas er fjellandskap!
 • Feta er den nasjonale ost av Hellas!

Hellas - Ting å gjøre

Aten

Den legendariske byen Athen er et trekkplaster for turister. Byens begivenhetsrike og fargerike historie blir levende i byen, spesielt i området rundt Akropolis som er fullt av fortidsminner. Tempelet Parthenon, som er plassert på toppen av Akropolis er absolutt en av verdens mest imponerende fortidsminner. For en mindre avgift kan du utforske den store flate toppen av Akropolis, og det er noen fantastiske utsikter over den viltvoksende byen Athen. Bydelen Plaka sitter rett under Akropolis og er fullpakket med autentiske greske restauranter og livlige barer. Om sommeren starter du natten med noen gresk retsina vin før du nyter litt souvlaki eller gyros i en stemningsfull al fresco restaurant. Vekk fra de åpenbare turiststeder i Athen vil du finne en by rik med spennende ting å se og gjøre. Loppemarkedet i Monastiraki er fullt av interessante krimskrams og suvenirer. Den spisse åsen kjent som Lycabettus er også verdt å klatre for en praktfull utsikt mot Middelhavet.

De greske øyer

Det er en utrolig rekke greske øyer. Folk estimerer at det er nesten 6000 øyer totalt. De større greske øyene er delt opp i grupper - Dodekanesene, joniske øyene, saroniske øyene, Sporadene og den mest populære gruppen av øyer - Kykladene. Øyene i Kykladene er blant noen av de vakreste øyene i verden og folk besøker dem fra hele verden. Santorini er kanskje den mest kjente og den verdensberømte solnedgangen tiltrekker seg turister i tusentall. Santorini er en populær cruiseskip destinasjon og disse store skip kan ofte bli sett fortøyde utenfor kysten. Andre kjente øyer er Paros, Naxos og Mykonos. Øyer i Dodekanesene er populære med pakke ferie selskaper og Rhodos, Kos og Karpathos er ofte veldig opptatte om sommeren. For mer roligere øyer som har i stor grad vært oversett av turister prøve Sporadene på østkysten av Hellas.

Fastlands-Hellas

Det er mye mer til Hellas enn bare Athen og de greske øyer! Hvorfor ikke besøke Meteora - de imponerende greske ortodokse klostre som er plassert på toppen av store fjellformasjoner. Du kan finne dem Kalampaka og Kastraki i nordvestlige Thessalia! Peloponnes, som ligger vest for Athen er en fantastisk region med mye å tilby besøkende inkludert sjarmerende landsbyer, god lokal mat og massevis av historiske gamle greske severdigheter. Hellas nest største by, Thessaloniki, som ligger på kysten i nord i landet er en livlig studentby med en god spisekultur og fin strandpromenade som er et flott sted å se på folk om sommeren. Nedover langs kysten av Hellas sørover mot Athen finnes den store byen Volos, som er et flott sted å tilbringe et par dager i hvis du er på turné landet. Lenger sør er fjellet Olympus, det høyeste fjellet i Hellas. Fjellet er kjent for den store mengden av blomster du kan finne på fjellet. Olympus er ganske lett å klatre og de fleste starter turen i Litochoro, som ligger ved foten av fjellet. I den vestlige delen av Hellas er det kanskje mest kjente området øya Korfu, som er et svært populært blant turister som søker sol! Å komme til Korfu er enkel - det er mange flyreiser til øya fra hele Europa! Den berømte forfatteren Henry Miller tilbrakte mye tid på Korfu og skrev om øya i sin bok ' Colossus of Maroussi'.

Komme seg rundt

Å komme til Hellas er veldig greit og rimelig. Det er større flyplasser i Athen og Thessaloniki og mindre flyplasser som ligger i populære turistmål som Santorini, Korfu og Mykonos. Den beste måten å komme seg rundt Hellas er med bil. Biler er veldig populære i landet, og selv om offentlig transport finnes er det vanligvis lettere å bare leie en bil og utforske landet på denne måten. Det er mange busser og tog som knytter Athen og nordlige Hellas. I sommermånedene er Middelhavet fullt av ferger som tar turister til forskjellige øyer. Pireus er den viktigste fergehavnen i Athen. Den beste måten å komme seg rundt de greske øyer er med en scooter! De kan leies på alle øyer!

Klar til å bestille?

VÅRE LEILIGHETER HAR EN GJENNOMSNITTLIG RATING PÅ 9/10! SE HVA GJESTENE VÅRE SIER:

Bjørn
Bjørn
10 Utmerket
juli 2016
"Poseidon" apartment near the sea

God service og hyggelig betjening. Bra standard og god rengjøring av leilighet.

John Egil
John Egil
10 Utmerket
november 2015
Akropolis område ved Metro & Museum

Sentral leilighet med OK standart. November var en god måned å besøke Athen. Anbefaler også å bruke muligheten for å ta sykkeltur med Athens by bike. Ligger like i nærheten.

Turid
Turid
8 Veldig bra
september 2014
5 bedroom Apartment with Acropolis view

Vi ble møtt av en meget hyggelig dame, Helen. Hun kom også igjen 2 dager senere for å høre om det var noe hun kunne stå til tjeneste med. Leil. var ren og pen og greit utstyrt. Vi savnet brødkniv og en liten kjele til eggkoking. Det kun...

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Over 15 millioner overnattinger booket

  Vi er Europas største byleilighetsportal.

 • Wimdus trippelsjekk

  Vår 3-delte kvalitetskontroll inkluderer besøk av eiendommerne.

 • Trustpilot

  Vår Trustpilot poengsum er
  Flott (8.9/10)

... og vi elsker våre leiligheter