Overnatting i Kreta

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Kreta

Feriehus og Leiligheter i Kreta

Kreta er den største øyen i Hellas og det sydligste punktet i Europa. Ansett for å være et av verdens vakreste steder å besøke og er kjent for sitt utrolige landskap, fantastiske mat, rolige liv, utrolige mat og strender. Gresk kultur er påvirket av de mange sivilisasjonene og imperiene som har beleiret øyen opp gjennom århundrene. Mange av Kretas mest kjente landermerker og historiske attraksjoner er overlevninger fra disse. Slik som Palasset i Knossos, Faistos, og en rekke Bysantinske kirker. Å kjøre langs Kretas vindfylte kyst med snødekte fjelltopper i det fjerne og oliven plantasjer som sprer seg over landskapet er en av livets små gleder. Det er mange vakre ting å se og gjøre på Kreta, inkludert mange små idylliske landsbyer, fjellplatåer og historiske landemerker.

For å oppleve øyen slik den fremtreder for sine innbyggere kan det være lurt å ordne overnatting i Kreta med en privat leilighet eller feriehus, da sparer du penger uten å ofre komfor, samtidig som du bor som en av de lokale. Vi på Wimdu tilbyr en rekke overnattinger på denne utrolig vakre øya. Din sydenreise blir flott når du finner det perfekte feriehus for deg og reiseselskapet dit. Uansett om du ønsker en villa på stranden eller en koselig hytte i en landsby, vi har helt sikkert noe akkurat for deg!

Morsomme Fakta

Kreta har høyeste ratio skytevåpen til folk en noe annet sted i Europa.Den greske guden Zeus og Jennifer Anistons far ble begge født på Kreta.Det var på Kreta hvor Ikarus, sønn av Daedalus forsøkte å fly med vinger laget av fuglefjær. Det gikk ikke veldig bra.

Ting å se og gjøre på Kreta

Dersom du overveier en ferie til Hellas eller har lyst til å dra på en rundtur til øyene i middelhavet har vi noen tips. Heraklion er den største byen på Kreta og tjener som øyens det administrative og kulturelle senter. Heraklion Arkeologiske Museum belyser Kretas begivenhetsrike historie og er verdt et besøk. Det Minoiske palasset Knossos som sies å være Europas eldste by, og det ligger et stenkast unna Heraklion. I byen finner du også en rekke gode steder å spise, særlig i fotgjengervennlige sentrum. Vi anbefaler Ladakolla for herlig sjømat, og Pere Orexos for herlig interiør.

Chaina er en vakker kystby som ligger vest på øyen. Den Venetiske Havnen er et imponerende eksempel på arkitektur fra denne perioden. Vær sikker på å få med deg arsenalet, moskeen og fyrtårnet. Det Maritime Museet gir deg all informasjon du kan trenge om den antikke havnen. Etter du er ferdig i museet kan du velge og vrake blant kneiper som ligger langs vannkanten, hvor du kan nyte sjømat, lokal raki, souvlaki eller mousska. Ta med olivenolje med hjem dersom du kan, Kreta har rykte på seg for å produsere olje av utmerket kvalitet.

Agios Nikolaos er en by som ligger øst på øyen og er kun en time unna Heraklion, et ypperlig sted å besøke dersom du ikke har så mye tid. Her finner du et vidt utvalg taverner, hyggelige suvenirbutikker og tre vakre strender å velge mellom. Vannet rundt Kreta er ekstremt rent og ansett for å være det beste i middelhavet. Det fineste stedet er området rundt innsjøen hvor du finner mange restauranter og kaféer. Vær på utsikt etter salingariko (sneglegryte), og chrinino kritiko (koteletter) - to av Kretas spesialiteter.

Etter en kort busstur fra Agios Nikolaos komer du til Lasithi Plateau, høyt oppe ifjellene. Her er Lasithi Platået en slette full av små bosetninger. Det mest slående på dette platået er vindmøllene med hvite seil som pepprer området. Originalt var det over 10,000 av de og de ble benyttet til vanning. Legenden skal ha det til at Zeus ble født i en hule vest på øyen - og du kan besøke den! Vi anbefaler at du finner en av kneipene på platået hvor du kan smake lokalprodusert stifado (lammegryte)

Det er en rekke små øyer langs Kretas kyst. Vi anbefaler at du tar en dagstur til til Spinalonga fra Elounda. En tidligere koloni for spedalske hvor det er mange fascinerende ruiner, hvite strender og utsikt over havet. Øyen Gavdos er en veldig fin og liten øy som kan besøke i sør - det er Europas sørligste punkt. Det er få turistfasiliteter på Gavods men det er likefremt en vakker øy og populær destinasjon om sommeren. Mange av Kretas strender har blitt tildelt et blått flagg av EU, som betyr at de er veldig rene og trygge.

Komme seg rundt

Heraklion Internasjonale Lufthavn ligger 5 kilometer øst for Heraklion. En kort busstur tar deg til sentrum, hvorfra du kan komme deg videre til Agios Nikolaos eller Chania i vest. Det er nok av busser som kjører i disse retningene, dog er det lurt å gjøre litt research på forhånd slik at du vet hvilken du skal benytte. Du kan nå Athen fra Kreta direkte via ferjeforbindelse og det er tilknytninger til nærliggende Santrioni. Å reise med en ferje over middelhavet er en vakker opplevelse vi kan anbefale på det varmeste.

Kreta er en skikkelig perle i sørlige Europa. Her kan du nyte en ferie med masse uforglemlige opplevelser, historie, kultur, sol og bad. Hele Wimdus team ønsker deg en flott ferie på Kreta!

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Over 15 millioner overnattinger booket

  Vi er Europas største byleilighetsportal.

 • Wimdus trippelsjekk

  Vår 3-delte kvalitetskontroll inkluderer besøk av eiendommerne.

 • Trustpilot

  Vår Trustpilot poengsum er
  Flott (8.9/10)

... og vi elsker våre leiligheter