Overnatting i Kroatia

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Kroatia

Feriehus og Leiligheter i Kroatia

Beligget i øst av Adriaterhavet i den sørøstre delen av Europa er Kroatia, en av kontinentets mest vakre, rolige og spennende land. Det er kjent for å ha noen av de vakreste strendene i Europa, samt noen vakre byer og fantastisk natur. Kroatia er litt merkelig formet - landet består av en lang bit av land langs kysten av Adriaterhavet og en større og bredere mengde land i nord. Kroatias hovedstad er Zagreb, som ligger i den nordlige delen av landet. Også i nord er byene Pula og Varazdin. Langs kysten er de berømte byene Split, Zadar og Dubrovnik. Kroatia har vært et populært turistmål for mange tiår, og tiltrekker seg folk fra hele Europa - særlig fra Tyskland og Italia. Kroatias valuta heter «kuna».

Kroatia har en godt utbygd turisme infrastruktur og leiligheter og innkvartering i landet er generelt av høy standard, spesielt i store byer som Zagreb og Dubrovnik. Hvis du ønsker å bo i et mer autentiskt opphold i Kroatia, hvorfor ikke prøve en Wimdu leilighet eller villa? Vi har over 1000 eiendommer som feriehus, ferieleiligheter og innkvartering ved stranden over hele Kroatia. Uansett hvis du planerer en strandferie eller storbyferie, vi er sikre på at du vil finne en perfekt bolig på sidene våres.

Morsomme fakta

 • Verdens største trøffel ble funnet i Kroatia i 1999 - 19.5cm lang og 13.5cm bred!
 • Kroatia er det eneste landet i verden hvor du kan se solen stige i Stillehavet og sette i Atlanterhavet!
 • Hvor er steinene som utgjør det hvite hus fra? Den kroatiske øya Brac!
 • I Kroatia finner du oliventrær som kan leve i opptil 2000 år!

Vad er det beste med Kroatia?

De som besøker Kroatia kommer alltid tilbake med historier om fantastiske vyer, uberørt natur og enorme og varierte landskap - og det er sant! Kroatia er en av Europas mest vakreste land - kysten er til å dø for! Kroatia har også relativt rimelige priser, og du vil finne at ting som for eksempel overnatting og mat er veldig billig. Kroatisk mat er utmerket og kysten betyr at det er nok av fiskeretter å nyte! Noen av øyene rundt Kroatias kyst er fredelige rømminger fra den moderne verden som er strødd med olivenlunder, skoger og massevis av vakre villaer og ferieleiligheter.Zagreb

Kroatias hovedstad er en spennende blanding gammel sjarm og moderne kosmopolitisk Europa. Zagreb minner om Budapest og Praha og kan fort bli en ledende Østeuropeisk destinasjon som kan måle seg i Krakow og Berlin. Hva er det å se og gjøre? Sjekk ut Zagreb Eye Vidikovac for utrolige panoramautsikt over byen, kroatiske museet for naivistisk kunst, Mirogojs gravplass og katedralen som alle er verdt et besøk. Tkalčićeva er en stor gate med hyggelige barer og kafeer. Det er et bra sted å oppleve Zagrebs kaffekultur! Zagreb har over 80 museer - det er virkelig pakket med kultur her!

Split

Split er en av Kroatias største byer, og ligger i den sørlige delen av landet på kysten. Split har et godt klima og mottar 2800 timer med sollys hvert år. Byen er veldig vakker og inneholder mange romerske ruiner. Diokletians palass er et gammelt romersk palass og et av UNESCOs verdensarv. St Duje-katedralen er også verdt å beundre, akkurat som Jupiters tempel. Det er masse å gjøre i Split, men hvis du ønsker bare å slappe av så bør du ta turen til de vakre strendene. Den beste i nærheten av sentrum heter Bacvice. Snorkling og dykking er populært, og du kan finne båter som tar deg ut i Splits havn. Pazars grønne marked er et flott sted for å finne interessante pyntegjenstander, suvenirer og billige lokale råvarer. Sykkelturer er en morsom måte å se byen.

Dubrovnik

Også plassert ved Adriaterhavet er den sørlige kroatiske byen Dubrovnik som er en av Middelhavets mest populære reisemål. Som andre kroatiske byer er Dubrovnik gjennomsyret av historie og full av vakker arkitektur, spennende museer, forfalne palasser og store klostre. Den beste måten å få et inntrykk av byens imponerende historie er å gå langs byens tidligere festningsverker. Denne enorme mur vil få deg oppdatert på historien til byen og også gi pusterom fra sentrum som ofte er fullt med turister! Dubrovniks gamleby er en labyrint av små gater som er fornøyelig å gå seg vill i. Dubrovnik er et populært stoppested for cruiseskip og er en stor fergehavn. Som i Split finnes det mange fine strender å slappe av på i Dubrovnik - vi anbefaler at du tar det rolig med et glass lokalt laget kroatisk vin - det blir stadig mer populært!

Komme seg rundt

Å komme til Kroatia fra Europa er meget enkelt og det er mange direktefly fra store europeiske hovedsteder som Amsterdam, London, Berlin og også Oslo. Zagreb, Zadar, Split og Dubrovnik har alle store flyplasser slik at du har et valg hvor du skal fly til. Bortsett fra Quatar og Tel Aviv, er det for tiden ingen flyreiser tilgjengelige som forbinder Kroatia med steder utenfor Europa. Du vil merke at flybilletter til Kroatia er sjeldnere utenfor de to viktigste turistmånedene juli og august. Å ta en ferge er en populær måte å komme til Kroatia, og det er hyppige avganger mellom Kroatia og Italia. Du vil også merke at fergerutene blir færre utenom sommermånedene. Når du er i landet kan du komme hvor som helst med offentlig transport men det kommer sannsynlig å ta ganske lang tid. På grunn av Kroatias geografi offentlig transport er treg, spesielt når du reiser langs den lange, tynne kystlinjen. De nasjonelle bussene derimot er billige og pålitelige. Wimdu anbefaler du leier en bil - det er den beste måten å komme seg rundt, og også en flott mulighet til å beundre det vakre landskapet og naturen.


Klar til å bestille?

VÅRE LEILIGHETER HAR EN GJENNOMSNITTLIG RATING PÅ 9/10! SE HVA GJESTENE VÅRE SIER:

leif
leif
8 Veldig bra
oktober 2017
Large apartment with beautiful sea views

Veldig grei og hjelpsom vert. Rent og godt utstyrt leilighet. I og med at vi var der på slutten av sesongen, var det lite restauranter som hadde åpent, men Vila Tina kan trygt anbefales. To butikker og to strandbarer i nærheten. For dem...

Gunhild
Gunhild
10 Utmerket
august 2017
Premium studio in Hvar, Croatia

Vi var to personer som bodde i Premium studio i 6 dager. Leiligheten var veldig ordentlig og velutstyrt. Fin kjøkkendel, gode senger, fint bad. Den var også praktisk med skuffer, skap og knagger. En liten uteplass følger også med. Den ha...

leif
leif
10 Utmerket
august 2017
Lite hus ved sjøen i Podgora / Čaklje nær Makarska

fantastisk lite hus rett ved stranda. rent og pent. Fikk problemer med varmvannstanken, og i løpet av en liten time var dette fikset. Ljubicas sønn Marco hentet og kjørte oss tilbake til flyplassen. Kjempetrivelig gutt, som samtidig gu...

Sverre Inge
Sverre Inge
10 Utmerket
august 2017
Apartment for 3 in a quiet area

Høy standard på leiligheten. Ligger i et stille område. Elva Neretva gjør at det blir et svalt klima. Muligheter for å låne båt til det trivelige vertskapet. Sentralt plassert midt mellom Dubrovnik, Makarska, Hvar og Mostar.

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Over 15 millioner overnattinger booket

  Vi er Europas største byleilighetsportal.

 • Wimdus trippelsjekk

  Vår 3-delte kvalitetskontroll inkluderer besøk av eiendommerne.

 • Trustpilot

  Vår Trustpilot poengsum er
  Flott (8.9/10)

... og vi elsker våre leiligheter