Overnatting i Milano

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Milano

Ferieleiligheter og Apartments i Milano

Vakre Milano vil fortrylle og sjarmere deg. Byen er en av verdens hovedsteder for mote og det er tilsynelatende endeløse shoppingmuligheter. Til tross for å ha blitt bombet under annen verdenskrig har byen utviklet seg til å bli et vakkert og moderne sted. Milanos livsstil er veldig berømt og mange liker å dykke ned i den berusende verdenen av shipping, opera, sport og kulinariske fristelser. Milan er hjem til en rekke elegante og stilige hoteller, men disse er ofte overprisete og fulle av turiseter. Overnatting på hotell i Milano er ikke billig og hvis du vil ha igjen penger for shopping er det bedre å leie bolig på det private marked. Leier du en privat leilighet fra Wimdu får du dessuten sjansen til å oppleve Milano fra perspektivet til de lokale innbyggerne. Wimdu har nesten tusen tilbyd i Milano fra gjesterom til loft. Gjør det beste av storbyferien din og overnatt med Wimdu!

Artige fakta

Milanos kjente operahus La Scala betyr ‘trappen’ på Italiensk!Navnet på byen kommer fra det keltiske ‘Medelhan’ som betyr ‘midt på sletten’.Milano er hjem til 12000 firmaer og 800 showroom!

Ting å gjøre i Milano

Det er et vidt spektrum av ting å gjøre og se i Milano. Du vil finne vakre kirker, interessante museer, skjønne gater og livlige barer. Uten tvil er Milanos mest kjente landemerke Dumo, den største gotiske katedralen i verden. Den er over 600 år gammel og ganske enkelt slående i sin design, skala og skjønnhet. Den har 135 spirer som strekker seg opp mot skyene høyt over piazza del Duomo. Over 3500 statuer pryder marmorstrukturen og det er intet under at katedralen tok over 500 år å bygge! Vi anbefaler at du tar heisen til topps for å få med deg en fantastisk utsikt over Milan, og på en klar dag; Alpene.

Milano er også hjem til Leonardo Da Vinci’s Den Siste Nattverden og du kan se dette berømte veggmaleriet kirken Santa Maria della Grazie. Denne 500 år gamle kirken har et hvelvet tak og en luftig kuppe. Her er det en sann fryd å vandre rundt og ta det hele innover seg. Det er litt av et mirakel at maleriet fremdeles eksisterer idag etter nesten å ha blitt ødelagt under annen verdenskrig og brukt som blink unner Renessansen. Det anbefales å bestille biletter til å se bildet på nettet, da det å se bildet, av naturlige årsaker, er på en del turisters to-do liste.

Byens mest kjente kunstkolleksjon er ved Pinacoteca di Brera Museet som rommer verk av Italienske artister fra det 13 til det 20 århundre. Vær på utkikk etter Mantegna’s ‘Den Døde Kristus’ Caravaggio’s ‘Middag hos Emmaus’ og verker av Titan og Tintoretto. Det er mange gipsavstøpninger og moderne verker i museet. Dersom du besøker du bør du også få med deg området bak museet; Orto Botanico di Brera som er et flott sted å slappe av.

Sempione park er en stor plass av grønt land rett bak Sforzesco slott, og en av de mest kjente og populære i byen. Den er designet i som en neoklassisk landskapshage og her ligger massevis av ting - for eksempel en innsjø, en bue kalt Arco della Pace (bue av fred), en amfiteater i romersk stil, et tårn og flere interessante funksjoner. Det er et nydelig grønt sted å nyte en tur når som helst på året.

Galleria Vittorio Emanuele er moren til alle kjøpesentre! Her finnes eksklusive butikker i en fantastisk 1800-talls palass med et fantastisk mosaikkgulv, flott glasstak og kuppel. Inneholder butikker som Louis Vuitton, Prada, en sølvtøybutikk som heter Bernasconi, spisesteder som Zucca og Biffi og masse mer, særlig kunstgallerier, motebutikker, bokhandlere og restauranter. Ved juletider blir Galleria Vittoria Emanuele et fortryllende sted med vakre lys og glitrende dekorasjoner. For ekte og billig milanesisk mat, gå til Luini i nærheten av Via San Radegonda. Gå av på Duomo stasjon for å komme till kjøpesentret.

Mat og Drikke i Milan

Kaffekulturen i Milano er allstedsnærværende og hvor CEO’en for Starbucks hentet inspirasjon til kjedens espressobarer. Baristaene husker navnet ditt og kaffen er så klart av ypperste kvalitet. Rundtomkring i Milano finner du en rekke gode kaféer hvor du kan la lydene og inntrykkene skylle innover deg fra bordet på fortauskanten. Å spise i Milano er en sann fryd og en forskjellig opplevelse sammenlignet med andre italienske byer. Pasta er ikke så vanlig i Milano og flere faste matinnslag inkluderer det ikke. Risotta alla Milanese er deilig risotto laget med gul safran ris og oksemarg. Cotoletta alla Milanese er en lammeribbe, panert og stekt i smør. En sann fornøyelse i vintermånedene.

Komme seg rundt

Malpensa Lufthavn er lufthavnen som betjener Milano området og befinner seg 40 kilometer nordvest utenfor byen. Malpensa Ekspresstog kjører mellom flyplassen og Milan Cadorna Sentralstasjon. Reisen tar litt over 30 minutter. Milano har et pålitelig metrosystem som betjener sentrum og omliggende nabolag med 4 linjer som kjører fra 6 om morgenen til midnatt. Det er også trikker og busser i sentrum. Ikke gå glipp av å kjøre med en av Milanos åpne trikker! De ligner på de du ser i San Francisco og byen har verdens nest største trikkenettverk. Du kommer dog antakeligvis ikke til å ha så mye bruk for offentlig transport da de fleste turistattraksjonene er kort distanse fra hverandre i sentrum.

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Over 10 millioner overnattinger booket

  Vi er Europas største byleilighetsportal.

 • Wimdus trippelsjekk

  Vår 3-delte kvalitetskontroll inkluderer besøk av eiendommerne.

 • Trustpilot

  Vår Trustpilot poengsum er
  Flott (8.9/10)

... og vi elsker våre leiligheter