Overnatting i Oslo

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Oslo

Ferieleiligheter og Feriehus i Oslo

Oslo er definitivt plassert på kartet som en levende, pulserende og oppdatert storby. Den oser av mote, design og et uteliv som kan måle seg med sine storebrødre Stockholm og København. Fra å være en by i rolig småbytempo, er den nå raskt skiftende, sprudlende og rett og slett stilig, både for Oslofolk og reisende fra hele verden. Digg in!!


OsloMat

Spisestedene har blomstret kraftig opp i Oslo. Går du gatelangs bys det frem smaker fra hele verden. Italiensk, indisk, asiatisk – noen spisesteder er billige og hjemmekoselige, og andre er forfriskende urbane med en høyere prislapp. Er du på besøk i sentrum, finner du lett restauranter for enhver smak. De aller fleste holder et høyt nivå og er rene. Ønsker du derimot noe utenom det vanlige, finnes det spennende og uvanlige spisesteder i Oslo. Her er de du bør oppsøke: For den kuriøse matentusiasten er Mathallen en prioritet. Mathallen har hentet inspirasjon fra den europeiske mathalltradisjonen. Her serveres lekker gourmetmat med fokus på økologiske matvarer, gjerne dagsfersk fisk og sjømat, samt kjøtt, grønnsaker, bakervarer og kaffe. Et herlig europeisk matmaraton!

Ta turen med t-banen opp forbi Holmenkollen og besøk trolske og historiske Frognerseteren. Med omgivelser i eldgammelt treverk, serveres du tradisjonelle, norske retter som lapsskaus og fiskesuppe. Eller bestill en kopp varm sjokolade, sett deg tilbake og se ut på Oslo panorama – den nest beste utsikten i byen. Den beste utsikten finner du i hopptårnet like ved, på toppen av den nye Holmenkollen. Ta heisen opp – hvis du ikke har høydeskrekk!

Ekeberg restauranten er et moderne og lekkert spisested, som i de senere årene har blitt pusset opp til sin opprinnelige storhet. I funkisstil troner restauranten i hvitt over Oslo. Når du er i sentrum ser du den hvite flekken poppe ut av den grønne åsen.

Hvis høyden ikke passer for deg, kan du innta måltidet i vannkanten på Lille Herbern, en fantastisk sjørestaurant. For å komme ut hit må du først ta bussen, og så ta deg over vannet i en liten båt til den lille øya som restauranten ligger på. Sjarmerende, hjemmekoselig og definitivt et sted for romantikeren.

Kjenner du deg sulten på asiatisk og krydret mat, tar du heller turen til Grønland. Her finner du blant annet Punjab Tandoori, et billig og enkelt, men kulinarisk kjøkken. Fra restaurantvinduet kan du titte ut på det yrende livet på gaten, hvor mange av verdens nasjonaliteter går forbi. Det er nesten som å være i Østen.

Arakataka, med store veggmalerier av kunstneren Benjamin Bergmann, er et annet spisested med stil, kultur og iver for mat. For kakeentusiasten må du innom Kakeskogen, et utrolig sted med kaker og muffins for søte tunger! Delikatessen restaurant må også nevnes, som har lekker mat og moderne, urban innredning.


OsloOpplevelser

Hvis du er eventyrlysten, er Oslo proppfull av tilbud. Både fjellklatring, skigåing og bading er bare en t-banetur unna for den som bor sentralt i Oslo.

Akerselva renner rett gjennom Oslo by og deler sentrum i to. Her kan du padle eller rafte, og samtidig se mye av byens industrihistorie og kultur. På veien nedover opplever du Oslos natur som gradvis glir over i bybildet. Er du sulten på bading om sommeren, er veien til Frognerbadet bare en trikketur unna, og etterpå kan du traske bort til Frognerparken og oppleve Gustav Vigelands monumentale skulpturpark.

En av favorittene for Oslofolk, hvor du kan kombinere kultur, natur og mat, er Ekebergåsen. Ta trikken til Oslo Hospits og gå stien hvor ”Skrik” av Edward Munch ble unnfanget! Stien fører deg opp i åsen, forbi Ekebergrestauranten, gjennom en helt ny og mye omdiskutert skulpturpark i naturen, og ender tilslutt opp på Ekebergsletta. En annen fantastisk tur gjennom kulturlandskapet finner du på Bygdøy, en halvøy som ligger rett i utkanten av Oslo by. Start med å spise en is på Aker brygge, mens du ser på de rikes yachter og seilbåter. Ta så båten over til Bygdøy, hvor du kan vandre gjennom et natur- og kulturrikt landskap på vei mot et vell av museer og opplevelser. Her ute har du Vikingskipshuset, Frammuseet, Norsk Folkemuseet og Kon-Tiki Museet, på rekke og rad.

Hvis du liker Norges litterære skikkelser, og har en forkjærlighet for norsk teater og litteratur, er en tur til Vår Frelsers Gravlund en nødvendighet. Her ligger de store dikterne Wergeland, Bjørnson og Ibsen. Gravlunden er ellers et fantasisk og rolig sted å vandre på. For den urbane er Blå stedet. Den lille klyngen av mursteinsbygninger ligger rett ved Akerselven og huser kafé, scene, kunstskole og en av Oslos beste samlinger av gatekunst. Veggene her er dekket av graffitikunst i eksploderende farger. Året rundt, og hver søndag, arrangeres bruktmarked her. Boder med all verdens andrehåndsting og håndverk selges rimelig. Stedet yrer av liv.

Av utesteder på kveldstid er Latter, Café Mono og Olympen tre steder som kan anbefales. På Latter serveres du show med Oslos beste komikere. På Café Mono inntar et bredt spekter av musikere scenen i den brune baren. Her spiller mange av de ukjente undergrunnsmusikerne fra Oslo og Norge. Vel verdt turen! Sist, men ikke minst – Olympen – som ligger midt på Grønland, har en atmosfære man skulle tro tilhører en by som Paris eller Milano. Dette er et stilig utested med polert treverk, gigantiske lysekroner og enorme veggmalerier. Ta kveldsdrinken din her! Tilslutt må Smia Galleri nevnes. Hvis du ønsker å unnslippe byens støy og larm, er dette stedet. Det ligger på Vålerenga, og er galleri og restaurant i ett, med kvalitetsmat, kunst og en vanvittig sjarmerende innredning. Virkelig en opplevelse!


OsloNatur

Selv om du bor i Oslo sentrum er det bemerkelsesverdig kort vei til villmarka. Rundt hele byen finnes det store områder med skog, utallige tjern og turveier. Det er aldri for sent på året for en tur i marka. Hvis du vil ut på tur og satser hardt, kan du overnatte på en av de mange hyttene til Turistforeningen Oslo. Men er du av typen som liker et par timer i skog og mark, og ikke ønsker å fjerne deg helt fra sivilisasjonen, kan villmarka på Oslos dørstokk være tingen. Både Østmarkseteren Restaurant og Selskapslokaler og Rustasaga Sportsstue er flotte steder i skogkanten. Her kan du snuse litt på naturen, og avslutte med en god lunsj med tilhørende kaffe eller solbærtoddy og vaffel. En av favorittene til Oslofolk er dra på øyhopping. Det koster bare et dagskort. Eller du kan kjøpe Oslo Pass, som gir deg fri bruk av transportmidler og inngang på museer. Kjøp en billett og stren strake veien ned til Vippetangen. Der hopper du på den første båten som tar deg med ut til en av Oslofjordens råkoselige øyer. Her er det bading, grilling og kanskje fisking på dagsplanen, for den som ønsker! Hopp videre til neste sjarmerende øy. På øyene finner du de merkeligste ting – munkekloster, dukketeater, kanonbunkers, bitte små hyttehus, galleri og kunstnere i eremittilværelse. La deg sjarmere!


OsloKultur

Oslo har alltid ligget i skyggen av Stockholm og København i kulturlandskapet. Men i de senere årene har byen dratt innpå. Rett som det er spretter det opp nye kulturinstitusjoner, både store museer og små avantgardistiske gallerier og scener.

Et av disse er det nye Popsenteret, som har vunnet tittelen «Årets museum». Her kan du ta et dypdykk ned i Norges popkultur og musikk. Et inspirerende og fargerikt sted hvor du også kan spille inn og produsere din egen musikk! Fra Popsenterets friske innspill, kan du dreie oppmerksomheten mot Den Norske Opera & Ballett, praktbygget i marmor som ligger halvt nedsenket i vannet. Her fremføres det meste av opera- og ballettoppsetninger. Kle deg i finstasen og skål i champagne før du setter deg til rette foran kveldens dramatikk. Ønsker du et mer upolert scenetilbud og ny dramatikk, kan Dramatikkens hus kanskje være stedet for deg. Nationaltheatret bør også nevnes som et sted for sceneentusiasten. Her kan man blant annet se oppsetninger av nasjonaldramatikeren Ibsen.

Er du den som liker det helt spesielle og noe som ikke alle kjenner til? Da er Emanuel Vigeland Museum, en av Oslos ukjente perler, noe for deg. På innsiden av museet, som er kunstnerens gravsted og derfor hans mausoleum, ser du et stort rom med buet tak, hvor alle vegger er dekket av kunstnerens livsverk ”Vita”. Et 800 kvadratmeter stort veggmaleri med temaene liv og død. Et verk som er italienske Michelangelo og hans sixtinske kapell verdig! Blant andre museer som er verdt å få med seg, finner du Munch-museet, som inneholder en mengde av kunstnerens malerier og grafikkarbeider. I sentrum ligger Nasjonalmuseet med blant annet tradisjonell, norsk kunst, og som har delvis gratis inngang! Ikke langt unna har Oslo by nettopp ferdigstilt det nye, supermoderne Astrup Fearnley Museet, som stikker seg ut blant europeiske stormuseer. Bygget er tegnet av arkitekt Renzo Piano, og på veggene henger samtidskunst av både Francis Bacon, Andy Warhol, Anselm Kiefer og Damien Hirst. Ta deg en urban kopp kaffe på en av de mange glass- og betongrike designkafeene og berik deg på internasjonal kunst.

Rett ved siden av Slottet ligger det en kulturrekke med Litteraturhuset, Kunstnernes Hus og den lite kjente Grotten samlet i samme gate. Sistnevnte er Statens æresbolig for norske kunstnere, og har huset storheter som poeten Henrik Wergeland og komponisten Arne Nordheim. Grip dagen i ro og mak mens du trasker fra sted til sted i Wergelandsveien og mater fuglene i slottsparken – her opplever du en vidunderlig parkstemning blant blomster, trær og fuglekvitter. Det mange ikke vet er at man kan gå på omvisning i Slottet på sommerstid, men pass på å bestille i tide! Ikke langt fra Slottet finner du Oslo Konserthus, hvor Oslos Filharmoniske orkester holder til. Og et steinkast unna ligger Nobels Fredssenter, som har en imponerende utstilling om Alfred Nobel og fredsprisvinnerne. En Osloperle!

OsloShopping

Oslo har økt både utvalget og kvaliteten på butikker og handlemuligheter. Her er noe både for motebevisste, vintagefantaster, den gjenbruksvennlige og den prisbevisste. Hvis du ønsker et ungdommelig og trendy utvalg, kan du ta turen til Grünerløkka, eller ”Løkka” på folkemunne. Her finner du bruktmarkeder, små spesialbutikker og klesbutikker. For den som vil handle mote fra øverste hylle og det aller siste fra verdens motehjørner, kan det høyglansete og polerte Eger Karl Johan friste. Etter en grundig handlerunde og når posene er fulle av high fashion, kan du spise middag på Xich Lo, som gir deg en smakfull bit av Vietnam. Andre gode shoppingområder er Bogstadveien, hovedgaten Karl Johan og Aker Brygge. Alle har sitt særpreg og et godt utvalg av både klesbutikker, kafeer og restauranter.


Oslo for Barn

Er du på besøk i Oslo med familien, er det nok å finne på. Steder som barna ofte synes er på topp er Hopp i havet på Torshov, som er et klatre- og lekested. Her er det høyt tempo og tilhørende høyt støynivå, men også et kaféområde hvor foreldre og besteforeldre kan sette seg tilbake og lese avisen med et skrått, påpassende blikk på barna. Ellers har du også Det Internasjonale Barnekunstmuseet, en av barnas egne favoritter. Her stiller barna selv ut sine kraftfulle, fargeeksploderende kunstverk fra hele verden.

Litt utenfor bykjernen og ikke langt fra Hopp i havet, ligger Oslo Nye Trikkestallen. Ta med barna på et engasjerende teaterstykke eller en dukketeaterforestilling. Det er virkelig en stemningsskapende erfaring! Vil familien litt ut av bykjernen, kan en tur til Ekeberg Gård også friste. Bare 15 minutter fra sentrum kan barna ri på ponnier og klappe alle slags gårdsdyr, som hester, kuer, geiter, sauer, griser, kaniner, gjess, høns, påfugler, kalkun, ender og svaner.


OsloTransport

Oslo by har et svært godt utbygd transportsystem. Ta den sjarmerende trikken mens du ser byen fare forbi. Det finnes også T-bane, busser som går på biogass og sykkelleie hos Oslo Bysykkel for 100 kr. Vær miljøvennlig og tråkk deg gjennom byen!

Klar til å bestille?

VÅRE LEILIGHETER HAR EN GJENNOMSNITTLIG RATING PÅ 9/10! SE HVA GJESTENE VÅRE SIER:

Ståle
Ståle
10 Utmerket
juni 2017
Bright central 2 bedr apartment, balcony

Fantastisk oppvartning og service!! Flott og sentral leilighet.

Liv Hege Furnes
Liv Hege Furnes
10 Utmerket
august 2015
2 roms leilighet på Grünerløkka

Kjempefornøyd med leiligheten og beliggenheten. Gode transportforbindelser og gå-avstand til sentrum. Perfekt:) Leiligheten inneholdt det som er viktig for oss for et greit og hektisk opphold i sentrum.

Trygve
Trygve
10 Utmerket
juli 2015
Cosy Apartment near City Centre

Fin leilighet. Kosellig vertskap. Enkelt å komme til og fra Oslo sentrum med buss. Anbefales

Karl Einar
Karl Einar
8 Veldig bra
juni 2015
Cozy Studio with Panoramic Sea View

Fint sted å bo. Stille og rolig, med stor uteplass og fantastisk utsikt. 10 min med buss inn til Oslo, med hyppige avganger 100m fra huset. Fungerte helt utmerket selv med møter i jobbsammenheng. Med wifi var ikke tv savnet, og ellers va...

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Over 15 millioner overnattinger booket

  Vi er Europas største byleilighetsportal.

 • Wimdus trippelsjekk

  Vår 3-delte kvalitetskontroll inkluderer besøk av eiendommerne.

 • Trustpilot

  Vår Trustpilot poengsum er
  Flott (8.9/10)

... og vi elsker våre leiligheter