Overnatting i Paris

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Paris

Ferieleiligheter og Feriehus i Paris

Lukk øynene og tenk på Paris.... Hva ser du for deg? Eiffeltårnet, Triumbuen, Champs' Elysse, Tour de France, en romantisk båttur på Seinen kanskje? Paris er ett av favoritt reisemålene til mange nordmenn.Paris er en stemningsfull by, her kan du sette deg på en fortauscafé, ta en café au lait og høre på gatemusikanter og se på bylivet.Paris blir ofte kalt for romantikkens hovedstad. Det er det perfekte reisemål om du vil ta med din bedre halvdel på tur.Noen kommer hit for å shoppe, andre for å gå på muséer. Paris er en vakker by full av severdigheter og opplevelser.En herlig kombinasjon av turistattraksjoner, romantikk og ikke minst - god mat! I Paris finner du restauranter i verdensklasse.

Eiffeltårnet

Det er så mange ting man "må se" når man er i Paris. Eiffeltårnet er en selvfølge å besøke om du er i Paris for første gang. Med en høyde på over 300 meter er tårnet et landemerke i Paris. Effeltårnet sto ferdig til verdensutstillingen i 1889.Byggeplanene skapte den gangen mye furore, noen mente at tårnet ville være en skamplett for byen. I dag er det en av verdens største turistattraksjoner. Mer enn 7 millioner mennesker besøker tårnet hvert år.Eiffeltårnet er åpent hver dag fra kl 09.30 til kl 23.00 hele året. Under sommersesongen, fra 15. juni til 1. september er åpningstiden utvidet fra kl 09.00 til midnatt.For å komme til tårnet tar du Metro linje 6 til Bir-Hakeim eller linje 9 til Trocadero. Med RER tar du linje C til Champs de Mars - Tour Eiffel. Pass på å få med deg et glimt at tårnet etter solnedgang også. Det er litt av et syn når alle lysene er tent!

Utsikt fra Basilique du Sacré-Coeur

Et annet utsiktspunkt i byen, som ikke krever timer i kø, er plassen foran Basilique du Sacré-Coeur. Herfra ser du både Eiffeltårnet og store deler av ParisSacré Coeur er ett fantastisk syn, der den ligger høyt oppe på Montmartre høyden. For å komme hit tar du metroen enten til Anvers eller Abesses. Kommer du via Abesses, så snu deg rundt og ta en titt på denne spesielle stasjonen i art nouveau stil. Hector Guimard tegnet 84 av disse spesielle nedgangene til metrostasjoner med en "markise" over i glass og stål. Kun to av disse står fortsatt og en av dem er her på Abesses.Det er mange trappetrinn å gå opp til selve Sacré Coeur. Hvis du ønsker å slippe klatringen, kan du ta kabelbanen som ligger litt til venstre for trappene. Det koster en metrobillet, men det kan være du synes det er vel verdt det.Kirken kan i seg selv virke litt mørk og dyster, men du vil få ett ganske annet inntrykk hvis du kommer rett før, eller i løpet av en messe. Området du kan bevege deg på er begrenset under en messe, men du vil oppleve en helt annen atmosfære enn om du besøker kirken når det ikke skjer noe der. Inngang til Sacré Cour er gratis, men du må kjøpe billett hvis du ønsker å komme opp i kuppelen. Arbeidet på Sacré Coeur ble påbegynt i 1875, men ble innviet først i 1919.

Montmartre Paris

Om kirkebesøk ikke er din greie, så er allikevel en tur til Montmartre å anbefale. Du kan ta kabelbanen opp og så kan du ta en spasertur i området som ligger på vestsiden av kirken.Her finner du kunstnernes Montmartre. På Place du Tertre står gatekunstnerne som perler på en snor. I det koselige området rundt er det mange brosteinsbelagte smågater med kafeer og butikker.På 1600 tallet sto det over 30 vindmøller på Montmartre høyden. I dag er det bare to igjen, Moulin de Radet og Moulin de la Galette. Sistnevnte var et poplært objekt blant de mange kunstnerene som holdt til i området her på 1900 tallet. I dag finner du en restaurant i Moulin de la Galette.I tillegg til vindmøllene, så var Montmartre distriktet kjent for å være et område for vinproduksjon på 1700 tallet. Det er litt vanskelig å forestille seg i dag, det eneste som gjenstår nå er den lille vinmarken nederst i rue des Saules. Vinen som produseres her selges til inntekt for veldedighetsformål i Montmartre. Innhøstningen av druene feires med en offentlig fest første lørdag i oktober hvert år.

Triumfbuen og Champs-Élyssées

Når vi snakker om landemerker i Paris, så må vi også ta med Triumfbuen. Hvem har ikke sett franske filmer med et kaos av tutende biler som kjører i ring rundt Triumfbuen. Triumfbuen ligger i enden av Champs-Élyssées. For å komme hit kan du ta metro linje 1 til nettop Place Charles-de-Gaulle - Etoile. Rundkjøringen rundt Triumfbuen kalles fortsatt La Etoile, eller stjernen på norsk, til tross for at den nå offisielt heter Place Charles-de-Gaulle.Du kan beundre Triumfbuen fra bakkeplan helt gratis, men skal du opp på plattformen må du kjøpe billett. Utsikten fra den 50 meter høye platformen er fantastisk og absolutt verdt å få med seg. Midt under buen ligger den ukjente soldats grav. Her holdes det en minneseremoni hver dag kl 18.30.Fra Place Charles-de-Gaulle kan du fortsette videre til fots langs Champs-Élyssées. Denne verdensberømte gaten er full av liv. Her finner du alt fra kaféer og restauranter, til bilbutikker, kinoer og eksklusive butikker. Champs-Élyssées er Frankrikes paradegate nummer en. Det er her de store begivenhetene feires. Målgang på siste etappe av Tour de France skjer nettop her.Metro linje 1 går langs hele gaten om du ikke føler for å gå hele strekningen. Det er fristende å sette seg ned på en av de mange fortauskaféene og se på livet, selv om du får både mat og kaffe til halve prisen i en av sidegatene.

Notre Dame de Paris og Latinerkvarteret

Notre Dame de Paris er kanskje enda mer berømt enn Sacré-Coeur. Den ligger midt i den mest sentrale delen av Paris og er en av få turistattraksjoner med gratis inngang. Om du ikke går inn, så gjør som alle de andre turistene.Ta bilder og fortsett videre mot Latinerkvarteret. Her ble Sorbonne universitetet grunnlagt på 1200 tallet. Etter hver vokste det opp flere universiteter i området og navnet Latinerkvarteret kommer av språket studentene brukte til daglig.Om du har en forkjærlighet for gamle bydeler, smale sjarmerende gater og småbutikker, da vil du stortrives i Latinerkvarteret. Bokhandlere finnes det mange av her. Noen av dem tilbyr også overnatting, men eierene forbeholder seg gjerne retten til å bestemme om du er verdig å få komme på overnattingsbesøk eller ikke. Du må ha en stor interesse for litteratur for i det hele tatt å bli vurdert. Om du ikke blir akseptert som overnattingsgjest, så kan du allikevel ta med deg en bok og ta et glass vin eller en café au lait og bare nyte stemningen.

Muséer i Paris

Noen tar turen til Paris ene og alene for å besøke de berømte muséene. Denne byen har museer i verdensklasse. Louvre er vel det mest kjente, her kan du beundre det berømte bildet av Mona Lisa. Men du har også Musee d’Orsay, Musée Rodin og Musee Picasso for å nevne noen av de mest åpenbare. Hvis du skal være i Paris noen dager, så anbefales det å skaffe ett musems kort, Carte Musées – Monumentes. Kortet kan kjøpes på alle muséer som er med i ordningen, og du får også kjøpt det på turistkontorer og i fnac's billettskranker. Du får kjøpt kort for 1, 3 eller 5 dager.

Shopping

Selv om de aller fleste av oss ikke handler det meste hos Gucci, Dior eller Yves Saint Lorent, så må de jo nevnes når vi snakker om shopping i Paris. Mange av disse motehusene finner vi i Avenue Montaigne. Du kan ta metro linje 1 til Franklin D. Roosevelt på Champs Élyssée. Avenue Montaigne krysser Champs Élyssée akkurat her, og du kan følge gaten ned mot Seinen.Når vi snakker om dyre merkevarer så må vi også nevne La Vallée Village, som er en liten merkevare landsby som ligger et godt stykke utenfor sentrum. Men ikke lengre enn at du kan ta RER C banen hit, holdeplassen heter Val d'Europe og et stort kjøpesenter med samme navn ligger rett ved La Vallée Village. Her kan du finne kjente merkevarer til outlet priser.Tilbake til Paris sentrum! Rue de Rivoli med sidegater er gaten hvor du finner mange av de billige kjedebutikkene som Zara, Mango, C&A og mange flere. I denne gaten finner du også Carrousel de Louvre hvor du finner Apple Store blandt mange andre. Bare 500 meter herfra finner du Forum les Halles som huser 180 butikker + et ti talls restauranter.Et annet alternativ som også ligger litt utenfor sentrum er Les Quatre Temps. Det ligger midt i finansdistriktet La Defense og inneholder mer enn 250 butikker. Det perfekte sted å tilbringe en regnværsdag. Hit kan du komme med både tog, metro og RER banen.Markeder for frukt og grønt eller kjøtt og fisk, er kanskje ikke det som er mest aktuelt om du er på en langweekend eller en kortere tur. Men bare opplevelsen er verdt en tur på markedet i Marché d' Aligre. Har du funnet ditt favoritt bosted med kjøkken via Wimdu, så har du nå mulighet til å lage mat med de samme råvarene som de fineste restaurantene i Paris bruker!

Caféer og restauranter i Paris

Vil du ha fransk gourmet mat i verdensklasse, eller bare en crepes på ett gatehjørne? Paris har hele spekteret. Her kan du spise de flotteste måltider på restauranter med hvem vet hvor mange Michelin stjerner. Men du kan finne veldig gode restauranter til en billig penge også. Som i alle storbyer så tilbyr også Paris mat fra alle verdenshjørner, men du finner også alle de særegne franske variantene. De fleste restauranter åpner kl 19.30 og slutter å ta opp bestillinger etter kl 22-23. Lunsj serveres som regel mellom kl 12 og kl 14. Skal du ha mat utenom disse tidene så får du servert mye god mat på byens mange caféer også.
Pariserenes egen "gate mat" er gjerne en crepes med tilbehør. Crepes ligner på norske pannekaker, men er gjerne stekt på takke i en litt tynnere variant enn de vi er vant med i Norge. De serveres ofte i en serviett fra en kiosk eller bod, men du kan også få mere delikate varianter på café. Noen ganger flambert i cognac eller likør med is ved siden av, eller kanskje med bananskiver og kokos?Har du et stramt budsjett så lønner det seg ofte å velge "menu du jour" eller "plat du jour". Det er gjerne en tre-retters meny, til en veldig gunstig pris. Franske matgloser er ikke alltid for amatører, så det kan være greit å ha med seg en liten lommeparlør.Franskmenn har fått et litt ufortjent dårlig rykte på seg når det gjelder å snakke engelsk. Undertegnedes erfaring er at du kommer veldig langt med et smil og gjerne et forsøk på et par franske gloser før du spør høflig om det går bra å snakke engelsk.Hva skal jeg ha på meg? De fleste restauranter har ikke krav til pent antrekk, men du vil fort se at det er vanlig å pynte seg når man skal ut å spise på kvelden

Utenfor sentrum av Paris

Om du reiser med barn, så står helt sikkert en tur til Disneyland Paris på ønskelista. Et besøk her er en stor opplevelse for både barn og voksne. For å komme hit tar du RER banen til Marne-la-Vallée, det tar ca 35 minutter fra sentrum av Paris.Disneyland består egentlig av to parker, Disneyland Park og Walt Disney Studios. For de aller minste er kanskje Disneyland Park mest spennende, her finner vi alle de kjente Disney figurene, Snipp & Snapp, Mikke og Minni, Langbein og alle de andre.Når vi først skal nevne severdigheter utenfor sentrum, så må vi også ta med Versailles. Du kan ta toget fra Paris til Versailles Rive Droite, eller RER C banen til Versailles Rive Gauche, sistnevnte ligger nærmest Chateau de Versailles. Slottet er grunnen til at de fleste turister tar turen hit. Og det må bare oppleves!Ta gjerne turen innom byen Versailles også, her finner du et kvadratisk torg med markedshaller rundt hele. I gatene rundt finner du små koselige restauranter hvor du kan nyte en god lunsj eller middag før du drar tilbake til storbyen igjen.

Klar til å bestille?

VÅRE LEILIGHETER HAR EN GJENNOMSNITTLIG RATING PÅ 9/10! SE HVA GJESTENE VÅRE SIER:

Thomas
Thomas
10 Utmerket
mars 2018
Bodil Milly
Bodil Milly
10 Utmerket
juli 2017
Beautiful Flat Near Bastille

Etter mange og lange timar med reise, var det utruleg godt å bli møtt av Mitty når vi kom fram. Ho gav tryggleik, som om ein hadde kjent henne heile livet.... Leiligheta var heilt ideell for oss! Vi kalla den "heimen vår" den veka vi bud...

Hanne
Hanne
10 Utmerket
september 2016
Comfortable and charming apartment 3 rooms, Paris

Vi, tre damer i voksen alder synes at det var kjempefint å bo i 13de arrondisement. Der bor man blant franskmenn og får innblikk i hvordan deres hverdag er. Leiligheten var veldig fin og kan trygt anbefales. Vertskapet var veldig behjelp...

Ragna
Ragna
8 Veldig bra
juni 2016
Charming Buttes Chaumont Apartment

Vi hadde en kjempefin uke i Paris. Leiligheten var stille og rolig. det var kort vei til metroen, og lett å finne frem. Både leiligheten og stedet kan anbefales.

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

... og vi elsker våre leiligheter