Overnatting i Polen

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Polen

Feriehus og Leiligheter i Polen

Øst fra Tyskland, ligger det sjarmerende Polen. Landet ligger ved Østersjøen og hovedstaden er Warszawa, som også er landets største by. Polen har gjennomgått en rivende utvikling gjennom slutten av det 20. århundret til i dag å ønske velkommen et mangfold av turister som ønsker å utforske dette mangfoldige landet. Du vil finne alt fra det moderne sentrale Warszawa med vakre villaer og en ekte følelse av storby, til dyrebare monumenter og vakre, historiske byer og landsbyer. Spesielt etter EM i Polen i 2012, har landet virkelig utviklet seg og mange spennende attraksjoner venter på å bli utforsket! Overalt i Polen kan du finne feriehus og hytter for enhver smak og budsjett. Les på her om noen av de mange ting du kan se og oppleve i det fantastiske Polen!

Ting du antakelig ikke visste om Polen

 • Warszawa ble offisielt hovedstaden i Polen i 1596 - før det var hovedstaden Krakow.
 • Polen er det landet i Europa hvor folk gifter seg tidligst.
 • Astronomer Nicolaus Copernicus, som var den første til å indikere at himmellegemene ikke roterer rundt jorden, kom fra Polen.
 • Pizza serveres vanligvis uten tomatsaus i Polen - det setter du selv på.
 • Den polske ungdom er høyt utdannet - 90 prosent fullfører videregående opplæring!

Ting å se og gjøre i Polen

Selv om Warszawa er hovedstaden i Polen, er det langt fra den eldste byen i landet. Warszawa lidd stor skade under andre verdenskrig, men ikke fortvil - det er fortsatt nok av historie for å se og oppleve her, og byen er en av de vakreste i hele Polen, med sjarmerende villaer og leiligheter å velge mellom! Start besøket i den gamle bydelen rundt Rynek Starego Miasta, det store markedet og en sentralt punkt i byen. Du vil også finne det historiske museum hvor du kan lære mer om den katastrofale historien landet har opplevd. Et vakkert palass som er godt bevart er Wilanow-palasset, som ligger i samme distrikt, og absolutt verdt å besøke! Herfra kan du gå til byen og se en rekke severdigheter underveis. Ikke glem å ta en tur langs Krakowskie Przedmiescie, som er en av de mest prestisjefylte gatene i Polen. En annen velkjent by er Krakow, den tidligere hovedstaden i Polen som i dag er en pulserende by med mye å tilby sine besøkende, og et bredt spekter av ferie innkvartering. I motsetning til Warszawa gikk Krakow gikk i stort sett fri fra krig, ødeleggelse og dermed har byen mange eldre, vakre bygninger som du kan se. Besøk for eksempel Nasjonalmuseet som ble bygget i 1879, eller kanskje den vakre teaterbygningen Teatr im Juliusza Slowackiego - forestillingene her kan lett ta opp med de verdensberømte operahusene i byer som Paris og Praha!

En av de utvilsomt mest imponerende og intense opplevelser i hele Polen, er et besøk til byen Auschwitz, der de beryktede konsentrasjonsleirene fra andre verdenskrig ligger. I dag kan du ta guidede turer rundt leirene, noe som er både et fragment av et mørkt kapittel i verdenshistorien, men også en intensiv opplevelse som etterlater et evig inntrykk på alle som drar hit.

Mat og drikke i Polen

Polen er et land med en rik historie, som over tiden har blitt påvirket av de omkringliggende landene. Dette gjenspeiles i det polske kjøkkenet og dens vakre, rike retter. Ønsker du ikke å lage middag i ferieboligen din, kan du besøke en av de mange restaurantene som finnes overalt i Polen. Røkt kjøtt og suppe spiller en spesielt stor rolle - prøv eksempel Golabki, kålroulader med kjøtt og ris, servert med tomatsaus. Også Pierogi er et must, som består av dumplings fylt med poteter eller kjøtt. Hvis du noen gang ønsker å spise suppe, må du bare prøve Grzybowa - polsk soppsuppe. Enda bedre kjent er naturligvis den tradisjonelle polske drikken vodka. Rein vodka med urter er en populær drink med måltidet og nytes best når den er kald rett ut av fryseren. Landet har også flere gode øl, blant annet Lech og Warka.

Transport til og fra Polen

Både Krakow og Warszawa har store internasjonale flyplasser. Landets største flyplass, Warsaw Chopin Airport, ligger bare 10 kilometer sør for byen. Fra Oslo kan du fly direkte til Warszawa, og turen tar bare ca to timer. Herfra kan du lett nå andre store polske byer, både med buss og tog. Billetter selges på stasjonene der personalet ofte bare snakker Polsk, så er det viktig å identifisere hvor du vil dra til. Du kan også enkelt kjøre direkte til Polen, muligens fra Rostock i Tyskland, etter å ha tatt fergen fra Gedser i Danmark. Du kan også leie din egen bil på flyplassen, noe som gir frihet til deg å utforske dette spennende land. I de fleste byer finnes god transport og billige drosjer.

Polen er et meget interessant reisemål veldig nære Norge. Vi er helt sikre du vil nyte ferien din i Polen, uansett om du tenker deg en storbyferie eller noe helt annet. Wimdus team ønsker deg en nydelig reise!

Klar til å bestille?

VÅRE LEILIGHETER HAR EN GJENNOMSNITTLIG RATING PÅ 9/10! SE HVA GJESTENE VÅRE SIER:

Mona
Mona
10 Utmerket
september 2018
KrakowLiving - Skawińska Apartment

På forespørsel fikk vi komme inn i leiligheten tidlig på morgene da vi hadde en tidlig flight. Vi ble møtt med velvillighet og hadde en god dialog ved verten. Vi bestilte transport via samme firma og de var helt presise ved henting og l...

Supaporn
Supaporn
10 Utmerket
juni 2018
Comfortable Apartment Gdańsk

Vi var svært godt fornøyd med oppholdet og leiligheten. Den var relativt ny og moderne og hadde utmerket kjøkken og bad og var generelt godt utstyrt. Vi satte også pris på at den var lys og hadde veranda. God instruksjon for å komme ...

Ellen
Ellen
10 Utmerket
september 2017
Comfy 3 room 2 bathroom Old Town

Flott leilighet, sentralt og rolig område. Trivelig vert. Utrolig flott utsryrt.

Tore
Tore
10 Utmerket
august 2017
Cosy apartment in the centre! DOMINIKANSKI 2 (140)

Meget god beliggenhe,men vi savnet tilgang til altan. God service med hensyn til mottakelsen og transport til og fra flyplassen. Vi fikk en flott opplevelse av Krakow. Anbefaler saltgruvene.

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Over 15 millioner overnattinger booket

  Vi er Europas største byleilighetsportal.

 • Wimdus trippelsjekk

  Vår 3-delte kvalitetskontroll inkluderer besøk av eiendommerne.

 • Trustpilot

  Vår Trustpilot poengsum er
  Flott (8.9/10)

... og vi elsker våre leiligheter