Overnatting i Porto

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Porto

Ferieleiligheter og Apartments i Porto

Porto er den nest største byen i Portugal og hjem til et renommert universitet samt svøpt i historie. Mange avfeier Porto som en industriell by men noen fine broer, men det yter ikke byen rettferdighet for her er det mye å se og gjøre. Porto har ikke bare lånt navnet sitt til portvin men også til landet, og språket. Porto ble bygget på en steinete kløft og ble beskrevet av forfatter Ann Bridge som; «et farlig edderkoppnett kastet over verdensrommet.». Som Lisboa er Porto en av Europas eldste byer og kan spore sin historie tilbake til da de kun var en utpost for det romerske imperiet. I dag er byen på UNESCO sin liste over verdensarvsteder og en sann fryd å oppleve. Wimdu har over 200 overnattingsmuligheter i Porto fra private rom til hele leiligheter, feriehus og villaer.

Artige Fakta

Portvin stammer fra PortoPorto er den eneste europeiske byen med 6 broer.Maria Pia broen var designet av Gustav Eiffel i 1877 - hans siste prosjekt før han designet Eiffeltårnet!

Ting å se og gjøre i Porto

Besøkende til Porto burde begynne sightseeingen i Ribeira et av byens mest interessante nabolag. I likhet med Alfama distriktet i Lisboa er Ribeira byens eldste distrikt og pakket med trange brosteinsbelagte gater og vakre hus. Distriktets torg vender mot elven og kalles for Praca de Riberia, verdt å besøke da dette er hvor du finner livlige restauranter og barer. Over elven finner du de berømte portvinhusene ved pittoreske Cais de Gaia – her kan du prøvesmake noe av verdens beste portvin.

Kultur

Porto har interessante kulturelle høydepunkter det er verdt å få med seg. Centro Portugues de Fotografia (Det Portugisiske senter for fotografi ) viser frem det beste av Portugisisk fotografi og har som mål å promotere og vise frem Portugal sitt talent. Clergios Tårnet er også verdt å få med seg. Fra toppen kan du få en utrolig utiskt over byen. På et tidspunkt var dette tårnet et fyr som ledet skip inn i havnen. Det er verdt å klatre opp de 240 trappene for utsikten. Porto har også mange livlige markeder som selger lokalproduserte grønnsaker, oster, kjøtt, suvenirer og håndverksprodukter. Mercado do Bolhao er det beste markedet i Porto. Her blir du ønsket velkommen av fargerike karakterer som selger en rekke interessante ting. Markedet sporer sin historie tilbake til 1839!

Portvin

Alle besøkende til Porto må prøve portvinen som byen er kjent for. Denne søte sterkvinen produseres Douro dalen. Å ta en portvin tur er å anbefale. Det er en veldig fornøyelig og informativ måte å bli kjent med lokale produsenter og produksjonsmetoder. Siden 1960 har portvingårdene åpnet sine dører til turister for smaking og omvisning. Grahams Port Lodge er et bra sted å begynne, her lærer du om vinkunsten og kan prøvesmake forskjellige årganger av portvin.

Komme seg rundt porto

Porto Lufthavn heter offisielt Francisco Sá Carneiro Airport og befinner seg 15 kilometer fra Porto sentrum. Det er Portugals tredje travleste flyplass og kjent som en av Europas største. Den beste måten å komme seg til sentrum på er via Aerobus som koster €4. En taxi koster cirka €20. I likhet med mange Europeiske byer er Porto en vanskelig by å traversere med bil dersom du ikke er lokalkjent. Turistdelen av byen er en labyrint uten like, og det er enklest å navigerer området til fots. Porto er fordelt over mange høyder så offentlig transport er den foretrukne måten å komme seg rundt i byen på. Metro systemet er veldig avansert og enkelt å bruke. Taxier er ikke å anbefale, bruk heller SCTP bussene for transport over bakken. Porto har to togstasjoner Sao Bento og Campanha disse har forbindelser med Lisboa, Madrid og Paris!

Klar til å bestille?

VÅRE LEILIGHETER HAR EN GJENNOMSNITTLIG RATING PÅ 9/10! SE HVA GJESTENE VÅRE SIER:

Bjørg
Bjørg
8 Veldig bra
september 2017
Beautiful House with Terrace

Veldig hyggelig vert som fortalte mye om Porto. Flott leilighet som ligger ganske sentralt. Mye bråk av hunder i nabolaget.

Kjetil
Kjetil
8 Veldig bra
juni 2015
Historical City Center Apartment

Fin leilighet. Rent og pent. Hyggelig og hjelpsom vertinne. En del gatestøy, men det er ikke til å unngå i en byleilighet.

Halvor
Halvor
8 Veldig bra
juli 2014
Slank Studio i Gamlebyen

Leiligheten ligger fint til i nærheten av handlestrøk, Metro og elven Duoro. Det tar for eksempel bare 5. minutter å gå til Metro. Leiligheten er strøken og ligger i et oppusset hus. Vertskapet er imøtekommende og følger opp med spør...

Tormod
Tormod
10 Utmerket
april 2013
Glamorous apt in Ribeira - Oporto

Joana ga tilstrekkelig og god informasjon på forhånd. Vi møtte henne dessverre aldri, men vikaren ga oss det vi trengte. Vi hadde behov for hjelp med TV underveis og fikk det av Joana umiddelbart. Leilighet, inventar og renhold var meget...

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Over 10 millioner overnattinger booket

  Vi er Europas største byleilighetsportal.

 • Wimdus trippelsjekk

  Vår 3-delte kvalitetskontroll inkluderer besøk av eiendommerne.

 • Trustpilot

  Vår Trustpilot poengsum er
  Flott (8.9/10)

... og vi elsker våre leiligheter