Overnatting i Rio de Janeiro

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Rio de Janeiro

Ferieleiligheter og Feriehus i Rio de Janeiro

Rio de Janeiro er by full av kontraster. Her har du noen av verdens tettest befolkede områder, men disse er kun noen få minutter unna den tropiske jungelen hvor apekatter og store krypdyr vandrer fritt. Overklassens nabolag er et stenkast unna slummen. Rio har noen travle år foran seg- 2013 World Cup og de Olympiske leker i 2016. 6 millioner bor i denne farverike og travle byen, og en hver som befinner seg i Sør Amerika burde besøke. Du finner en rekke av overnattingsmuligheter i Rio, fra luksus hoteller til studenherberger og backpacker hostell. Dersom du søker en mer autentisk opplevelse mens du bor i Rio så kan det være en god ide å leie en ferieleilighet eller et gjestehus. Du får oppleve livet slik innbyggerne gjør det og kan se byen fra perspektive til de lokale.

Artige Fakta

Fotballkampen med flest tilskuere var ved Marcana Stadin i 1950. Nesten 200,000 personer så kampen.Michael Jacksom, Snoop Dogg, Phraell Williams og Sepeltura har filmet musikkvideoer i Rio.Rio er ikke Brazils største by, det er Sao PauloRio de Janeiro betyr ‘Januarelven’ på Portugisisk.

Ting å gjøre i Rio de Janeiro

Rio er fylt med sol, sjø og bikinier, en veldig morsom by å besøke. Her finner du en rekke verdensberømte attraksjoner som en hver nye besøkende burde få med seg, sammen med de mange flotte strendene og barene. Rio er en veldig stor by med tre hovedområder; Sentrum, Nord og Syd. De fleste turistattraksjonene og shoppingområdene befinner seg i sentrum og syd områdene. En tur til Sugar Loaf Mountain er høyst anbefalt. For å komme til toppen av dette 110 meter høye granitt fjellet må du kjøre med fløybanen. Dra tidlig om morgenen for å få med deg den fantastiske soloppgangen over Rio. Kristusstatuen er også en essensiell attraksjon å få med seg. Du får se en utmerket utsikt over Suger Loaf Mountain og byen. Den beste måten å nå den på er via tog. Skaff deg bilettene tidlig om morgenen slik at du slipper å stå i kø - de kan bli lange. Og så klart er intet besøk til Rio fullstendig uten et besøk til den mest berømte stranden Copacabana. Den er likke vakker som du forestiller deg, og her finner du barer, volleyball og moro!

Mat og drikke

Rio er stappet fullt med spennende mat og drikke. Det er en bar hver 10’ende meter ved strendene i syd området av Zona Sul som selger billig øl, Caiprinhas og forfriskende aqua de coco. Barene er åpne hele natten og atmosfæren er fantastisk i de små timene. Mange frukter som vokser i Brasil er vanskelige å komme over utenfor landet. Vi anbefaler at du forsøker açaí - som kommer i form av en mørkelilla sorbet. Dersom du faller for smaken av açaí bør du besøke PUC University i Gávea. Bussterminale selger de største açaí i Zona Sul. Det beste stedet å kjøpe frukt er fra supermarkedskjeden Hortifruiti; pasjonsfrukten (maracujá) er veldig god i disse butikkene og mye billigere en utenfor Brasil. Pizza Rodízo restaurantene tilbyr ‘alt du kan spise’ måltider for rundt £4. Sett deg ned så kommer kelnerene med et vidt utvalg pizzaer - ta en bit av det som frister! Det er høyst sannsynlig at du kommer over sjokolade dekkete pizzaer , som er mer velsmakende en man skulle tro. Andre ‘alt du kan spise’ reustauranter er allstedsnærværende og rimelige, omtrent £10 per person.

Utenfor allfarvei

Du vil uten tvil møte andre reisende i Rio som har tips om hvor du kan dra for å komme deg unna turistområdene. Her er noen av våre anbefalinger. Ta en mototaxi opp til en av de tryggere favelaene som Vidigal. Reisen kan være nervepirrende gjennom de trange kronglete gatene, men du blir belønnet med en fantastisk utsikt fra toppen. Du kan vandre ned og se livet i favelaen. De fleste turister legger turen innom Pão de Açúcar men få drar langs Pista Cláudio Cotinho som befinner seg nær foten av Morro de Urca, det første fjellet før Pão de Açúca. Du vil bli belønnet med en fantsik utsikt, eksotiske dyr og en fred fra byens hulter og bulter.

Komme seg rundt

Flyplassen i Rio heter Rio de Janeiro-Galeão International Airport og befinner seg nord for byen. 4 busslinjer betjener strekningen og frakter passasjerer til strender og sentralbanestasjonen. Å komme seg rundt i Rio og å finne hovedattraksjonene er ikke så vanskelig som du kanskje skulle tro. Å legge ut på en spasertur i nabolagene er den beste måten å utforske på og se hva Rio har å tilby. Sykling er også en populær måte å komme seg rundt på og det er dedikerte sykkelfelt i sørsiden av byen. Bussrutene kan være vanskelige å forstå seg på, så hvis du har lyst til å komme deg fort frem kan det være lurt å ta en taxi - de er veldig billige. Rio sitt t-bane system er lite med rent og trygt. Nyttig dersom du vil komme deg fra Copacabana til Downtown.

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

... og vi elsker våre leiligheter