Overnatting i Sardinia

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Sardinia

Feriehus og Leiligheter i Sardinia

Villaer, ferieboliger og leiligheter på Sardinia!


Sardinia

Velkommen til den nest største og kanskje den vakreste av øyene i Middelhavet – Sardinia! Denne øya er sterkt uavhengig med sitt eget språk, kultur og en tradisjon av isolasjon. Reis tilbake i tiden med et besøk på Sardinia - øya har forvitret de stormfulle endringer under 20. og 21. århundret godt og øyas avslappete liv og unike kultur har blitt bevart til denne dag. Hva vil du elske om Sardinia? For å begynne et sted er maten til å dø for! Landskapet er også vakkert, som er strendene og alle interessante historiske monumenter. I denne guiden vil vi gå gjennom de grunnleggende tingene å se og gjøre på Sardinia!

Overnatting på Sardinia

10 millioner turister besøker øya hvert år, og det er hoteller og herberger spredt over hele Sardinia for å passe ulike budsjetter og behov. Hvis du foretrekker en ferie med selvhusholdning i leilighet eller rom i et ekte sardinsk villa så ta en titt på Wimdus utvalg av overnattingssted på øya - du finner sjarmerende gjesterom, strandvillaer og lyse leiligheter for bare deg, deg og kjæresten, hele familien eller alle vennene dine.

Raske fakta

  • Inbyggere: 1,7 millioner
  • Styresett: Republikk
  • Valuta: Euro
  • Språk: Italiensk

Morsomme fakta

  • Sardinia har 135 soldager i året!
  • Opprinnelsen til ordet "sardiner" kan spores tilbake til Sardinia!
  • Den berømte Beatles sangen "Octopus` s Garden " ble skrevet etter en interessant måltid Ringo Starr hadde på Sardinia!
  • Flere og flere forskere mener Sardinia er stedet for den forsvunne byen Atlantis.
  • Den steinete øya Sardinia har sett sin rettmessige del av historien over flere tiår.
  • Forbruket av øl per innbygger (60 liter) er dobbelt på Sardinia i forhold til fastlands-Italia.    Sardinia produserer 60% av Italias safran.

Ting å se og gjøre på Sardinia

Cagliari

Cagliari er den største byen på øya Sardinia. Byen har 165 000 innbyggere, totalt ca. 300 000 med forstedene. Her finner du mange gode restauranter, fantastiske romerske ruiner og flotte strender. Det finnes flere museer i Cagliari som er dedikert til historien om Sardinia - sjekk ut Museo Sardo Di Antropologia Ed Etnografia og Museo Etnografico Sardo for hele historien om øya! Bastione di Saint Remy er verdt å klatre opp (eller ta heisen) for spektakulær utsikt over Cagliaris gamleby. Disse gamle vollene er nå populære blant lokalbefolkningen som liker sosialt samvær på barer og restauranter som omgir bastione! Cagliari er berømt for sitt natteliv også, og du vil finne mange klubber som tar sikte på øyas voksende antall turister.

Strender

Kanskje Sardinias største trekkplaster er det store antallet utrolig vakre strender som rivaliserer hvilken som helst beach i nabolandene Italia, Spania og Frankrike. Hele veien langs Sardinias kystlinje er fantastiske strender, inkludert flere «lange strender», som synes å strekke seg mange kilometer! Beliggende på østsiden av Sardinia er Cala Mariolu ('cala' betyr strand på sardinske), Sardinias kanskje fineste og mest elskede strand. For å komme til denne stranden må du ta en båt rundt en steinete bukt, men du er sikkert belønnet for innsatsen! Vannet er krystallklart og utsikten er utrolig vakker!Det er dessverre ingen fasiliteter på denne stranden, og hvis du foretrekker en bit av sivilisasjon på stranden din kanskje Penisola del Sinis eller Isola di Mal di Ventre vil passe deg bedre. Her finner du en pittoreske strandstier, historiske romerske ruiner og vakkert klart vann strekker seg langt ut i det fjerne – perfekt! Costa Smeralda er kanskje den kjenteste av alle ferieregioner på Sardinia. Her finnes utrolig vakre strender, men hvis du har lyst til og se historiske attraksjoner må du ta deg noen annen stede.

Utmerkete turistattraksjoner

Men en ferie på Sardinia trenger ikke å innebære å bruke all din tid på stranden! Det er nok av interessante turistattraksjoner, sjarmerende landsbyer og historiske landemerker verdig din tid! Sjekk ut Santa Trinita di Saccargia, en gammel kirke som sitter alene på hovedveien ut av Olbia. Denne rustikke kirke er en godbit å besøke - ta deg tid til å beundre kalksteinen, det basale interiøret og alle ikoniske fresker. Grotta del Fico er en spennende opplevelse full av fantastiske ting som stalagmitter og stalaktitter. Hulen er noe veldig unikt da du må ta en båt for å komme til grotten! Hulen er godt opplyst, trygg å komme seg rundt i og audioguider finnes tilgjengelige.

Komme seg rundt

Sardinia ligger 6-7 timer vest for Italia. Det finnes flyplasser nær byene Cagliari, Olbia, og Alghero og Cagliari flyplassen har forbindelser med hele Europa. Fra Norge opererer Norwegian direkteflygninger fra Oslo til Olbia. Med andre selskaper må du mellomlande minst en gang på kontinentet. Det finnes fergetjenester til Cagliari, nordkystens Porto Torres og Olbia på østkysten. Å komme rundt Sardinia gjøres best med en bil. Du vil være i stand til å utforske i din egen takt og besøke noen av de mer gjemte strendene og buktene. Det er absolutt mulig å komme seg rundt på offentlig transport som buss eller tog, men å leie en bil er verdt din tid og penger!

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

... og vi elsker våre leiligheter