Overnatting i Split

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Split

Ferieleiligheter og Feriehus i Split

Split er den nest største byen i Kroatia og har lenge vært en ettertraktet og fremfor alt billig feriemål. De senere årene har i tillegg til kroatene også i økende grad utenlandske turister oppdaget denne lille byen og havnen på Adriaterhavskysten. Det er ikke rart, dersom gamlebyen i Split virkelig er en sjarmerende liten by ved Middelhavet, omgitt av vakker natur. I tillegg finnes den vakre havnen, mange strender, imponerende arkitektur og sist men ikke minst. masse med elskverdige mennesker. Og hvis du leter etter en overnatting i Split har Wimdu et brett spekter av ulike feriehus og leiligheter for å gjøre solferien din perfekt. Private leiligheter er ikke bare billigere enn hotell men også mye hyggeligere og du kan lære kjenne folk og land mye bedre.

Ting å se og gjøre i Split

I det historiske sentrum av Split finnes masse turistattraksjoner som er verdt å besøke. Det sentrale punktet er Diokletians palass, et imponerende palass bygget til ære for den romerske keiser Diokletian som dekker et samlet areal på 300 000 kvadratmeter. I dag er palasset en del av selve byen Split. Palasskomplekset har flere innganger. Den gyldne port av lys murstein er mitt i sentrum mens den sølvene porten er ved Pazar, det mest berømte markedet i Split. Markedet finner sted hver dag, og tilbyr alle typer av varer fra frukt, grønnsaker og urter til kjøtt og krydder.

For en spasertur skal man dra til Riva (gaten heter egentlig Obala Hrvatskog Narodnog Preporoda), shoppinggaten i Split. Her finnes masser med kafeer og butikker og Riva ligger bare en kort avstand fra Folkets Plass. Dette er hvor turister og lokalbefolkning samles om kvelden. Om sommeren arrangeres her også konserter og skuespill. Kroatias mest berømte skulptør Ivan Meštrović bodde mye av sitt liv i Split, og har etterlatt en imponerende preg på byen. Kunstnerens villa og studio er blitt endret til utstillingsrom som kunstelskere absolutt skal besøke.

Mat i Split

Med kvaliteten på maten trenger du ikke å inngå kompromisser i Split. Det meste av råvarene er organiske, selv om det ikke alltid blir sagt i denne delen av verden. På grunn av byens plassering er den viktigste råvaren i byens spesialiteter ofte fisk. Det kroatiske kjøkken er hovedsakelig inspirert av det nærliggende Italia og i tillegg til fisk serveres her en masse pasta og risotto. Hele Dalmatias ubestridte favoritt er den lokale fiskesuppen kalt gregada. Suppen er en sunn mat som inneholder poteter, persille, olivenolje og fersk fisk. Andre lokale retter inkluderer:

  • Cevapi, små grillede kjøttballer, som i hovedsak blir forberedt fra sau, ku eller gris.
  • Soparnik, fylte teigroller som er krydret med olivenolje og hvitløk.
  • Pašticada s njokama, dalmatisk gnocchi.
  • Dalmatinska pršut er en deilig lokal lufttørket skinke.

Strendene i Split

Turistene som kommer hit blir bortskjemt med en rekke naturskjønne strender. Vi ønsker å presentere tre av dem:

Bavice er definitivt den mest populære og mest berømte sandstranden i Split. Stranden er spesielt populær blant unge mennesker, ettersom det finnes mange barer og klubber her. Bavice ligger omtrent en kilometer fra sentrum og fyller raskt på varme dager.

Kasuni ligger ved foten av fjellet Majuni. Stranden er steinete og relativt liten, men har vakkert krystallblått vann. Kasuni er mye roligere enn Bavice og det finnes ikke så mye tjenester. Men du finner et kafee en garderobe og do.

Bene er den beste sandstranden i Split for familier med barn. Stranden ligger i skyggen av trær, noe som gjør varme sommerdager mye mer utholdelige. Det er nok å gjøre for både barn og voksne og stranden har en tennisbane, lekeplass og kafeer.

Dagsturer i Split

Utenfor kysten til Split ligger to øyer, Brač og Hrev, som er populære reisemål for dagsturer. Begge øyene er lett tilgjengelige fra havnen i Split med ferje. Brac er best kjent for forbløffende vakre strender og windsurfing og Hvar er kjent som den mest solfylte øya i Adriaterhavet. Hvis du har en lengre ferie, kan det være lurt å ta en overnatting i den vakre skjærgården. På øyene kan du helt enkelt leie en scooter eller sykkel for å komme rundt.

Seiling er en svært populært tidsfordriv på den kroatiske kysten. I Splits havn finnes mange selskaper som leier båter og organiserer seilturer. Å leie en båt seile i Kroatia er relativt billig men husk at havet utenfor er uforutsigbart.

Komme seg rundt i Split

Split flyplass ligger ca 25 kilometer vest for sentrum av byen, i nærheten av den gamle byen Trogir. Du kan komme til Split flyplass veldig lett med buss hver halve time og turen tar ca 30 minutter. Split er en veldig kompakt by som oppleves lettest til fots. Hvis du vil til attraksjoner utenfor byen, er buss-nettverket utmerket. Fergene vil ta deg til de omkringliggende øyene billig og raskt. Du kan også sykle i Split, selv om det er litt bakker. Du kan leie en sykkel fra sentrum eller Marjan.

Klar til å bestille?

VÅRE LEILIGHETER HAR EN GJENNOMSNITTLIG RATING PÅ 9/10! SE HVA GJESTENE VÅRE SIER:

Kari
Kari
10 Utmerket
mai 2017
luxurious flat by the beach

Vi ble møtt i leiligheten av blide engelsktalende Ana med hjemmebakt kake fra mor. Hun informerte om leiligheten og området rundt og vi fikk svar på alle våre spørsmål. Leiligheten var rein og velholdt med godt utstyrt kjøkken. Blomster ...

Lise
Lise
8 Veldig bra
juli 2016
Perfekt beliggenhet-Center / Beach Bacvice

Vi var fem jenter som leide i Juni 2016. Super beliggenhet, trygt nabolag og hyggelig utleier. Leiligheten var helt strøken når vi kom, og ser ut som på bildene. Profesjonelt hele veien, noe som gjorde oss storfornøyde med oppholdet. Fe...

Heidi Elise
Heidi Elise
10 Utmerket
mai 2016
Sea View A2 Leilighet med A / C, WI-FI og parkering

Meget koselig leilighet, rent og fint. Balkong med morgen og formiddags sol, utsikt til havet og tilgang til hage med grill. Alt man trenger av utstyr til matlaging og servering. Litt dårlig wifi-dekning men fungerer. Veldig hyggelig og ...

jorunn
jorunn
8 Veldig bra
september 2015
Apartment Sailing Croatia

Suveren plassering. Romslig. Rent. Veldig god informasjon og service fra utleier.

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

... og vi elsker våre leiligheter