Overnatting i Tel Aviv

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Tel Aviv

Ferieleiligheter og Feriehus i Tel Aviv

Skyskrapere strekker seg mot himmelen, lysene blinker ustanselig og biler rører seg på de store veiene som maur. De jødiske innvandrerfamiliene som etablerte Tel Aviv unner ottomanene, hadde ikke kjennet igjen seg her byen deres, som gått gjennom en betydelig transformasjon det siste århundret. Israels nest største by etter Jerusalem er veldig forskjellig fra alle andre byer i landet. Tel Aviv er en ung by, der nattklubber er åpne gjennom natten og tidligere generasjoners religiøse levesett har blitt etterlatt. Tel Aviv vil fortsette å vokse svimlende tempo og tiltrekke seg nye innbyggere. Byens beliggenhet ved Middelhavet gjør det et perfekt feriemål som tilbyr besøkende alt de kan ønske seg: sol, kultur, fest og historie.

Hvis du ønsker en ekte del av Tel Aviv, er en flott måte å oppleve byen å blant lokale mennesker. Bo i en leilighet i byens mest populære områder. Wimdu tilbyr nesten tusen forskjellige innkvarteringer i den israelske storbyen. Det er rom, leiligheter, hus og gjesterom. Du kan få en mye billigere pris enn hvis du bestiller et hotell og i tillegg få uvurderlig informasjon om byen. Tel Aviv er i endring hver dag, og ingen er mer klar over de nyeste høydepunktene i byen som en lokal Wimdu-vert.


Attraksjoner

Den historiske havnebyen Jaffa er den viktigste attraksjonen i Tel Aviv. Byen nevnes flere ganger i Bibelen. Her finner du for eksempel St. Peters katolske kirke, Jaffas kjente loppemarked, ønskebroen og Israels beste hummus. Den kan du smake på hos Ali Karavan Abu Hassan mitt i den gamle byen.

Kanskje litt overraskende har Tel Aviv de fleste hus bygget i tysk Bauhaus-stil i hele verden. Jødiske arkitekter som flyktet til Tel Aviv fra hele Europa i 1930 tok stilen som blitt forbudt av de tyske nazistene som «utysk». Tel Avivs senter, som kalles den hvite byen på grunn av alle hvite Bauhaus hus ble opptatt i UNESCOs verdensarvliste i 2003. Pån Bialik plassen vil du finne et Bauhaus-senter med utstillinger om emnet. Du kan også bli med på en gratis guidet tur for å lære deg om stilen og historien til området.


Strender

Hvis du har reist til Tel Aviv i den varme perioden mellom mai og oktober, bør du definitivt ta turen til byens strender for å slappe av. Om sommeren er det tradisjon blant de lokale å dra til stranden etter jobbet på fredag. Da feires det med mat, grill, dans og musikk.

Tel Aviv har mange strender, hvorav de mest populære er Gordon og Frishman. De vakreste strendene er Tel Baruch og Hatzok, men det koster å bade her og strendene brukes mest av de velstående menneskene i byen. Den vakre Hilton Beach er en stor hit blant surfere og homofiler. Tel Aviv har sitt hedonistiske rykte til tross også et religiøst samfunn, som har stranden Nordau der menn og kvinner har ulike dager. Alle byens strender er veldig vakre men de varmeste sommerdagene blir vannet ofte tatt over av brennende maneter. Det er best å spørre de lokale hvis det er greit å svømme.


Natteliv

Man reiser ikke til Tel Aviv for å sove, så samle kreftene dine og gi deg ut i byens natteliv minst en gang i løpet av dit opphold. Nattelivet trenger man ikke å lete etter, det er barer og klubber over alt i byen. Tel Aviv har et veldig aktivt homofilt samfunn og selv om byen også har mange homsebarer har også omtrent hver klubb spesielle kvelder for homofiler. Selv om det er klubber over alt, varierer kvaliteten veldig. Du bør spørre om anbefalinger av de lokale fordi, som nevnt, endrer seg Tel Aviv hele tiden og det er ingen reiseguide som greier å holde styr på de beste hotspots hele tiden. Her er i hvert fall noen plasser vi liker:

 • Havneområdet Naval er et av de livligste områdene i byen, spesielt i sommerhalvåret. Her vil du finne for eksempel TLV Club, Uptown, Seabreeze, og Whiskey a gogo.
 • Distriktet Florentina tiltrekker seg det kunstneriske publikumet. Området er et av de mest fasjonable i Tel Aviv, og hvis du ikke er en venn av de store klubbene uten liker små steder, er dette ditt område. Prøv Hudna, Bugsy og Haoman 17.
 • Allenby Street, som strekker seg hele veien fra den østlige kysten hele veien til sør-øst er en av de lengste gatene i byen. Langs gaten finner du mange av byens populæreste klubber. Allenbys klubber er kanskje ikke trendy, men er alltid fulle og imøtekommende. Baren Pasaz har imidlertid sakte ført de trendbevisste byboerne tilbake til gaten.
 • King George Street vil du finne masse morsomme barer, klubber og restauranter. Prøv den meget populære Silonia, der det feires hver dag i uken.

Fra A til B

Flyplassen i Tel Aviv heter Ben Guiron og ligger ca 15 kilometer fra sentrum av byen. Det finnes en direkte togforbindelse til byens sentralbanestasjon som driver døgnet rundt. Hvis reiseselskapet er stort, er taxi et godt alternativ. Reisen tar bare 15-20 minutter, og taxi sjåfører i Tel Aviv pleier ikke til å jukse turister.

Tel Avivs offentlige trafikk er interessant, selv om byen har over tre millioner mennesker, er bussene de eneste offentlige transportmidlene som operer i byen. Buss-systemet er omfattende og relativt billig. Hvis du bruker mye buss, bør du kjøpe en dagsbillett som går under navnet «Hofshi-Yomi» og kun koster som tre enkle billetter.

Sykling er også et godt alternativ for turister. Tel Aviv har nylig bygget en masse sykkelbaner. Sykkelutleie finnes over alt i byen og hvis turen din er litt lengre, kan du kjøpe en billig sykkel.

Israel er et meget lite land og du kan enkelt ta deg til andre destinasjoner i landet. Det går busser til de fleste byene fra den sentrale busstasjonen i Tel Aviv.

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Over 10 millioner overnattinger booket

  Vi er Europas største byleilighetsportal.

 • Wimdus trippelsjekk

  Vår 3-delte kvalitetskontroll inkluderer besøk av eiendommerne.

 • Trustpilot

  Vår Trustpilot poengsum er
  Flott (8.9/10)

... og vi elsker våre leiligheter