Overnatting i Umag

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Umag

Feriehus og Leiligheter i Umag

I vestlige Kroatia på Istria-halvøya, er den vakre byen Umag. Det er en veldig koselig havneby som ligger langs den vakre Adriaterhavet, med en lang og interessant historie bak det. Byen og hele Istria generelt er svært populære feriemål i Kroatia for både svensker og turister fra hele verden. Byen og området rundt har både mange kulturelle opplevelser, samt en vakker kroatiske natur å tilby sine besøkende.Det er en rekke hoteller og hosteller i Umag, men dersom du ønsker å bo billigere og mer personlig kan du finne en ferieleilighet eller gjestehus via Wimdu. Da får du se byen fra perspektivet til innbyggerne og kommer nærmere på den autentiske opplevelsen. Vi har alt fra luksuriøse feriehus og leiligheter, til de velutstyrte sommerhuse og billige hytter. Uansett hvilken type du er ute etter, vil du sikkert finne det her! Din Wimdu teamet ønsker deg en behagelig reise til Umag!

Se og gjøre i Umag

Umag er en gammel by, med sin gunstige beliggenhet ved Adriaterhavet, og dermed Middel ga stor betydning for det romerske imperiet. I denne epoken brukt Umag av de rike og adelige romerne som stedet for, noe som gjenspeiles i byens gamleby sine sommerboliger. Her kan du se hvordan arkitekturen trekker paralleller til det gamle Romerriket. Det har også foretatt en rekke arkeologiske steder i byen og regionen, kan resultatene av som oppleves i Umag Town Museum; Museo Civico Di Umago i form av gamle relikvier fra den epoken. Umag er virkelig en utrolig "fotogene" by, med sjarmerende hus og natur i en klasse for seg selv.

Selv i dag er det ikke mye igjen av den opprinnelige muren bygget av romerne i Umag, så man kan fortsatt forestille seg denne majestetiske bygningen som rammet byen. En annen interessant bygning i Umag er kirken St. Roche bygget på 1500-tallet. Kirken ligger på torget, som til sammen danner sentrum. Inne i kirken, kan man se at taket er dekket i vakre oljemalerier. En annen imponerende kirken er St. Peregrine ligger i Punta Rosazzano, en, men vekk fra Umag. Kirken ble bygget av Umag lokale innbyggere til å markere stedet der helgenen Peregrine levde sitt martyrium og hevdet den 23 mai i år 303 under keiser Diokletians æra.

Mellom Savudrija og Umag, kan man ved lavvann for å se en liten 200 m lang og 50 m bred nes og en haug med steiner stiger opp fra havet. Disse er de eneste restene av det gamle slottet Sipar fra 400 -tallet. Byen Siparis eksisterte her under romertiden, men som ble plyndret og fullstendig ødelagt i 876 av pirater ledet av Ban Domagoj. Bevis for dette er grunnlaget for hus og bygninger, mosaikk, keramikk, marmor, urner og mynter funnet på dette stedet. En annen interessant attraksjon er den eldste fyr på Adriaterhavskysten, som ble bygget i 1818 og står i Umag. Det er 36 m høyt, og lyset er synlig fra en avstand på 32 kilometer. Byggingen av fyret er forbundet med en kjærlighetshistorie av grev Metternich, som, selv om han var gift, ble forelsket i en lokal jente og bygget fyret i hennes ære.

Utflukter

Umag er langt fra den eneste byen på Adriatic kysten av Istria. Om 16 kilometer sør ligger den like populært reisemål Novigrad og at akkurat som Umag tilbyr sine besøkende et hyggelig miljø, med en rik kulturell bakgrunn og god atmosfære. En av de mer interessante severdigheter i Novigrad er den gamle krypten under byen kirke fra romertiden. Vi anbefaler også et besøk til Lapidary Museum i byen. Museet består av en samling av steinskulpturer fra byens historie, er det en spennende opplevelse for alle som besøker den. Ett av kjennetegnene ved Novigrad er de kulinariske opplevelsene som du kan prøve ut i byen. Både Umag og Novigrad ligger ved sjøen, så sjømat er en stor del av den allerede ekstravagant middelhavsmat.

På sørspissen av Istria er den større byen Pula. Byen er hjem til 60,00 innbyggere og her kan du virkelig føle den gamle romerske innflytelse på byen. Den store amfiteateret i Pula er den best bevarte antikke monument i landet. Hele stadion ser ut som mest av alt, en mindre versjon av Colosseum i Roma, med alle vegger intakt, som i dag gir rammene for kulturopplevelser i form av konserter og filmer. Hvis du ønsker å lære mer om det gamle Roma og deres innflytelse i Istria, kan du besøke det arkeologiske museet som stiller ut gamle relikvier fra den epoken.

Lille byen Hum, er nettopp det - veldig liten. Det er faktisk den minste byen i verden med en befolkning på bare 23 stykker! En annen utflukt du kan gå på er å Brijuni-øyeneeller Brijuni skjærgården, som i dag er en av de mest attraktive turistmål i Kroatia. Denne øygruppen består av en gruppe av øyer utenfor vestkysten av Istria, som sammen med de omkringliggende vann ble proklamert en nasjonalpark år1983. Øyene ligger bare 6 km fra Pula, og skilt fra fastlandet ved Fažana kanal. Brijuni-øyene består av to hovedøyer - Veliki og Mali Brijun, samt 12 mindre øyer som har vært bebodd siden forhistorisk tid. Man bør definitivt ikke gå glipp av å gå til en av disse fantastiske øyene for å nyte det krystallklare vannet, skinnende sol og frisk natur.

Overnatting i Umag

Wimdu har mange forskjellige ferieboliger på Istria-kysten og i Umag. Hos oss kan du enten velge å bo privat eller med en vert som kan opptre personlig guide under turen. Vi tilbyr, for eksempel, private hytter ved sjøen, men også billigere leiligheter og rom. Uansett hvilken type du er ute etter vi er sikker på at du kan finne det med oss!

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Over 10 millioner overnattinger booket

  Vi er Europas største byleilighetsportal.

 • Wimdus trippelsjekk

  Vår 3-delte kvalitetskontroll inkluderer besøk av eiendommerne.

 • Trustpilot

  Vår Trustpilot poengsum er
  Flott (8.9/10)

... og vi elsker våre leiligheter