Overnatting i Amerikas Forente Stater

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Amerikas Forente Stater

Feriehus og Leiligheter i Amerikas Forente Stater

USA - landet som har alt! Amerikanerne hevder de er levende bevis på at mange folkeslag kan leve sammen i ett land, og da du kjører rundt i landet, ser du at i prinsippet alle kulturer virkelig er representert. Man møter også en utrolig variasjon i landskapet som man ikke kan finne noe annet sted på jorden. I USA er alt stort - bilene er stor, husene gigantiske akkurat som mat og drikke - her betyr XL noe helt annet enn i Europa. I USA møter du en storslått natur, kultur, skisenter, tropisk varme og store byer. For det meste virker det som USA er et land med mange rikdommer men det finnes også mye fattigdom og elendighet i noen deler. Alt avhenger av hvor du reiser til. Hvis du har oppgaven å skrive en reiseguide om USA har du et problem – med mangfoldige landet er det nesten umulig å få alle de interessante delene inn i en liten tekst. Denne guiden vil fokusere primært på ulike bilturer som man kan gjøre i USA, og spesielt Route 66 og Highway 1.

Get your kicks on Route 66

USAs motorveier er sikkert nesten like ikoniske som landet selv. Hvem har ikke drømt om å kjøre gjennom det amerikanske landskapet med håret flagrende i vinden og en smak av frihet i munnen din? Mange kunstnere har latt seg inspirere av motorveiene som Bob Dylans "Highway 61 Revisited" og Dennis Hoppers "Easy Rider". En biltur er den beste måten å utforske USA på. Legendariske Route 66 ble ferdigstilt i 1926. Mother Road eller Main Street of America er en 4.000 km lang vei som strakte seg fra Grant Park i Chicago til Santa Monica Boulevard i Los Angeles, gjennom tre tidssoner og åtte stater - Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona og California. Selv om veien offisielt ble avskaffet i 1985, så bruker fremdeles titusener av turister veien nå kjent som "Historic Route 66". Langs den ikoniske veien, kan man se mange kjente attraksjoner som The Grand Canyon samt Mojave-ørkenen. Andre attraksjoner og severdigheter underveis inkluderer:

 • Før avreise for turen fra Chicago sørge for å få en virkelig amerikansk måltid. Lou Mitchells Restaurant er en av Route 66:s ikoner, og har tjent gjester siden 1923. Her kan du spise donuts, bagels og egg og bacon.
 • Chain of Rocks Bridge of Missouri i St. Louis, er en av Route 66 mest kjente landemerke. Broen, som ble stengt for reparasjoner i 1968, ble aldri åpnet for trafikk igjen. Siden 1999 er broen åpnet for syklister og fotgjengere. Det som er spesielt med brua er at den har en 22-graders vinkel i midten, og du får en fantastisk utsikt over St. Louis silhuett og Mississippi-elven. Man kan også se USAs nasjonalfugl, Bald Eagle - så ta med en kikkert for å maksimere sjansene for å se en.
 • Blue Whale of Tulsa i Oklahoma også en ikonisk attraksjon langs Route 66. Hvalen ble bygget i 1972 og var opprinnelig ment som en bursdagsgave, men ble etter hvert en destinasjon for familier hvor de kunne svømme og leke. Nå er hvalen bare et landemerke da du ikke lenger kan bade i sjøen, men det er fortsatt gøy å ta en titt.
 • I Oklahoma City, vil du lære alt om livet som en cowboy ved National Cowboy & Western Heritage Museum.
 • I Shamrock, Texas, vil du se det morsomme U - Drop Inn, plottet av arkitekt JC Berry og bygget i 1936. Bygningen skulle ligne en spiker fast i bakken og er et uvanlig eksempel på art deco-arkitektur.
 • Når du kommer til Adianissa, Texas har du reist halvveis! Feire dette ved å spise en Ugly Crust Pie på Midpoint Café.
 • Route 66 går til Santa Barbara Pier på Stillehavskysten, hvor du kan parkere bilen din, nyte stranden og reise i et pariserhjul.

Highway 1

California State Route 1, også kjent som Highway 1, er en annen vei som brukes av dem som liker å dra på roadtrip. Veien er ca 1000 km lan, går fra Orange County Dana Point til Mendocino County, nord for Leggett. Veien følger sjøen mesteparten av tiden, så ta mange stopp underveis og nyt havet og strendene. Langs Highway 1 finner du mange attraksjoner, inkludert noen kjente strender: Laguna Beach, Newport Beach, Huntington Beach og Long Beach, der mange kjente tv-serier og filmer har blitt skutt. Du kan også reise til de kjente kystbyene Malibu og Santa Monica og nyte de fine strendene der. Videre, i nærheten av Ventura er Channel Islands National Park, hvor du kan se forskjellige arter av fugler og hvaler. Dra deretter til Lombok og Guadalupe å smake landets beste viner, bo i San Simeon å se det utrolig vakre Hearst slottet. Ta Highway 1 opp til Big Sur, som er en av de ubestridte høydepunktene på veien. Her kan du bade, spise og nyte den avslappede atmosfæren blant dramatiske utsikter der Santa Lucia fjellet møter Stillehavet. Dra deretter til San Francisco og opplev Golden Gate Bridge, gå på Lombard Street - en av verdens slingrigaste gater, og reis med San Franciscos ikoniske trikker. Fortsett på Highway 1 og besøk Redwood National Park for en uforglemmelig naturopplevelse.

I USA er feriehus ikke akkurat en sjelden vare, men vil du heller bo i et privat hus eller hos en vert, anbefaler vi selvfølgelig at du bestiller med oss! Leier du med en vert, kan du ta del av hans unike kunnskap om byen, lære om de beste severdighetene, restaurantene og barene du bør besøke og hvilke områder som passer din stil best. Wimdu tilbyr alt fra nye ferieleiligheter, til snertne villaer og fritidsboliger ved sjøen, men også billigere rom og hytter. Uansett hvilken type du er ute etter vi er sikker på at du vil finne det med oss! Fin tur ønsker Wimdu team!

Klar til å bestille?

VÅRE LEILIGHETER HAR EN GJENNOMSNITTLIG RATING PÅ 9/10! SE HVA GJESTENE VÅRE SIER:

Elisabeth
Elisabeth
8 Veldig bra
oktober 2017
Sunny Home with Private Roof

Vi hadde ett flott opphold hos Joseph. Flott beliggenhet, en kul leilighet! Eneste minuset var nok at det var en del trapper å komme seg opp med tunge kofferter. Men det er bare bagateller, en fantastisk plass og deilig med egen takteras...

Marie Jeanette
Marie Jeanette
10 Utmerket
februar 2016
Orlando Villa near Disney

Vi var seks personer som bodde i dette huset i 14 dager. Et utrolig trivelig hus og hyggelig nabolag. Trygt og god, samt stille og rolig. Vi stortrivdes. Har ingenting å utsette på verken hus eller noe annet. Verten var veldig behjelpeli...

Anne Lise Lunde
Anne Lise Lunde
8 Veldig bra
november 2015
East Village/ Lower East Side Private Room w/ Balcony, Queen Bed, Garden & Sun!

Jeg ble svært godt mottatt av Amikole. Veldig hyggelig å bo hos henne. Beliggenheten var bra for mine behov i New York. Rommet var greit, og jeg kom og gikk som jeg ville. Det er jo i et privathjem, og derfor blir et slikt opphold ann...

Sveinung
Sveinung
10 Utmerket
november 2015
AWESOME 3 Bedroom Villa With Private Pool Close to Disney!

Flott hus, som annonsert. Vi kom seint, men fin tilrettelegging for henting av nøkkel. Grei veibeskrivelse og flott beligghet av huset. Koselig nabolag med fastboende og utleie hus. Christopher var veldig imøtekommende og veiledet oss go...

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Over 10 millioner overnattinger booket

  Vi er Europas største byleilighetsportal.

 • Wimdus trippelsjekk

  Vår 3-delte kvalitetskontroll inkluderer besøk av eiendommerne.

 • Trustpilot

  Vår Trustpilot poengsum er
  Flott (8.9/10)

... og vi elsker våre leiligheter