Overnatting i Zagreb

Finn gode kvalitetsleiligheter fra byekspertene!

De 50 Topp leilighetene i Zagreb

Ferieleiligheter og Apartments i Zagreb

I Zagreb, er du Kroatias sentrum, både geografisk og kulturelt, vitenskapelig og politisk. Den blander gammelt og moderne Europa sammen og danne en forførende miks som er umulig å motstå. Sammen med de populære gågater Bogovićeva og Tkalčićeva Edge kafeer på rad, mens i den gamle bydelen Gradec møter trange brosteinsbelagte smug, åpne små torg og store palasser. Byen har endret seg mye de siste årene når det gjelder antall kafeer, klubber, barer og festivaler, i motsetning til 90-tallet, er byen nå alltid full av liv. Her finnes et bredt utvalg av arrangementer og attraksjoner, som dekker alt fra klassisk kunst til alternativ punkhak. En smart måte å innhente utvalget er å spørre de som kjenner best: lokalbefolkningen. Hvis du bestiller overnatting med Wimdu kan du enten velge å bo hos en vert som med sin lokalkunnskap kan hjelpe deg under reisen, eller du kan bestille en privatbolig, bare for deg og ditt selskap. I Zagreb tilbyr vi ferieleiligheter for korte opphold, luksusleiligheter i sentrum av byen og rimeligere rom og hytter i den gamle bydelen.

Historie

for bedre å forstå deg på Zagreb, dykke dypt inn i byens historie å være nyttig. Det første dokumentet som nevner navnet Zagreb er datert 1134, og det antas at Zagreb ble grunnlagt i 1094 av Ladislas av Ungarn som etablerte et bispesete her for å få mer kontroll over det nordlige Kroatia. I Gradec og Kapitol kom kirkelige fellesskap å danne, noe som førte til uro i 1527, noe som resulterte i disse separate steder begynte decried som Zagreb. Zagreb betyr "bak åsen" og refererer til byens beliggenhet ved foten av fjellet Medvednica . Deretter, både ottomanene og Habsburger hadde makten. Det var på slutten av 1800-tallet som en rekke viktige kulturelle sentre begynte å bli bygget, slik at universitetet og Nationaltheatret. Kroatia ble en del av det tidligere Jugoslavia i 1918, men ble et eget land i 1991 da landet etter demokratiske valg, besluttet å forlate føderasjonen.

Se og gjøre i Zagreb

Selv Zagreb er nå en enhetlig by, men historien har satt sine spor, og i dag er byen delt inn i øvre og nedre delen av byen. Donji grad (nedre by) kjent lokalt for "centar" (i midten), og det er denne plassen Ban Jelacic er , som er den mest sentrale innsamlingspunkt i hele Zagreb. Her folk samles for å spise, drikke og se på folk, men også for å vise en imponerende statue og fontene som ligger her. Her bygningene reist i løpet av 1800-1900-tallet. Mange innflytelsesrike institusjoner ligger her, inkludert nasjonalteatret, det arkeologiske museet, Art Pavilion, Mimaramuseet og Zagreb University og Central Station.

Gonji grad (øvre byen) den delen av Zagreb som ble delt inn Gradec og Kapitol og er den eldste delen av Zagreb og det historiske hjertet. Det er der du finner Markusplassen og flere interessante bygninger, inkludert Himmelfartskatedralen, der to høye tårn sett fra andre siden av byen, og Markuskirken er kjent for sin vakre takstein viser Zagreb byens armer og den treenige Riket Kroatia, Slavonia og Dalmatia Coat. I Gonji grad finner du de siste restene av den gamle bymuren; befestning tårnet Popov Toranj (Priest Tower), Kamena vrata (Stone Gate) og Lotrščaktornet der hver dag klokken tolv avfyre en kanon salutt. På steinen gate finner du en av Zagrebs mest kjente monument, en enkel 1700-tallet statue av jomfru Maria. I Gonji grad er også Parlamentet. Gornji Grad er bilfri, og for å komme seg rundt via trapper eller Fløibanen.

Andre interessante severdigheter inkluderer Mirogojkyrkogården hvor mange kjente kroater er begravd blant ved siden av en vakker bygning med arkader, paviljonger og kupler. Medvednica er fjellet som Zagreb ligger på. Her kan du ta en dagstur, og sitte med en piknik om sommeren og ski om vinteren. På fjellet er det også en interessant fort at man kan besøke. Maksimirparken er en grønn bypark i distriktet Maksimir. Parken, flere utendørs kafeer og kiosker. Det er mange flotte lunder og lange veier av lindetrær. I hjertet av parken er også Kroatias største dyrepark, som besøkes av utenlandske turister. Zrinjevac er en annen en park i nærheten av Ban Jelacic Square. Det er også en fontene og et lysthus hvor musikere spiller noen ganger.

Ellers normalt lokalbefolkningen på lørdager kle seg i fine klær og dra ut på byen. Ofte går de til en av de mange kafeene, rusler rundt de små brosteinsbelagte gater, og besøke det berømte markedet Dolac . Når du er i Zagreb bør definitivt bort i den tradisjonelle kaken Paprenjak sammen med den sterke lokale drikke Tkalčićeva og Rakija , som er en fruktig brandy.

Museum

kroatiske hovedstaden er for kunstelskere drømme destinasjon som det er hjem til mange museer. Kanskje den mest kjente av disse er sikkert Etnografisk Museum , som har en imponerende samling av verker av kunstnere som Velaquez, Rubens, Rembrandt og Manet. Museet huser også arkeologiske funn fra alle hjørner av verden. Dessverre, Mimar Assa svært lite informasjon på andre språk enn kroatisk språk, men heldigvis gjør de fleste av verkene ikke avklaring.

første museum bygget i 125 år var den Zagreb Museum of Contemporary Art , i 2009 samlingen består av ca 10 000 verk, laget av kroatiske og internasjonale kunstnere fra 1950-tallet til i dag.. Museet ligger i Novi Zagreb i Sava på den andre siden av elven, i en sosialistisk bolig bygd etter andre verdenskrig, og som virkelig er en attraksjon i seg selv.

En annen meget interessant museum er Museum of Broken Relationships . Personer med knuste hjerter har donert gjenstander som symboliserer deres mislykkede forhold, her er eksempel, en øks, et benprotest og brudekjole - hvert objekt forteller sin unike historie

Overnatting i Zagreb

Zagreb hotellet er ikke akkurat mangelvare, men det er kanskje ikke det mest morsomt alternativ. Vil du heller bo i et privat hus eller en vert, anbefaler vi selvfølgelig at du bestiller med oss! Wimdu tilbyr alt fra ferske leiligheter i sentrum, til swanky villaer i utkanten av byen, men også billigere rom og studioer. Uansett hvilken type du er ute etter vi er sikker på at du vil finne det med oss! Fin tur ønsker Wimdu laget!

Vi er Wimdu ...

Wimdu er Europas største markedsplass for privat innkvartering. Med over 350 000 eiendommer i mer enn 150 land, er du sikker på å finne det perfekte stedet å bo.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Over 10 millioner overnattinger booket

  Vi er Europas største byleilighetsportal.

 • Wimdus trippelsjekk

  Vår 3-delte kvalitetskontroll inkluderer besøk av eiendommerne.

 • Trustpilot

  Vår Trustpilot poengsum er
  Flott (8.9/10)

... og vi elsker våre leiligheter